La Ligát is megjárt szélsőt igazolt kölcsönbe a Budapest Honvéd, Dejan Drazic a bemutatásakor Messiről, Neymarról és arról is beszélt, mit várhatnak tőle a szurkolók.

A 26 éves, egyszeres szerb válogatott szélső a Szlovan Bratislavától érkezett a Honvédhoz, egyelőre kölcsönbe.

Drazic korábban a La Ligában is játszott, a Celta Vigo és a Real Valladolid játékosa is volt, igaz, a spanyol első osztályban csak epizódszerepeket kapott, összesen hat meccsen lépett pályára.

A bemutatását követően elmondta, milyen típusú játékos, és kitért a spanyolországi időszakára is:

„Különleges volt a Spanyolországban töltött időszak, hiszen topbajnokságban szerepelhettem, a legmagasabb szinten, remek társakkal készülhettem, sztárcsapatok ellen játszottunk. A Barcelonában ott volt Messi, Neymar, Suárez, a Real Madridban Ronaldo, Benzema, Bale, csak kapkodtam a fejemet, amikor őket láttam, nagy élmény volt.

Szeretem a gyors játékot, egy-két érintéssel futballozni, ahogy azt Spanyolországban tanultam.

Vállalom az egy-egy elleni párharcokat, de azt nem ígérhetem, hogy kicselezek mindenkit, nem vagyok Messi és veszélyes is lenne cipelni a labdát, szóval az a fontos, hogy járjon sokat a labda és gyorsan futballozva alakítsunk ki gólszerzési lehetőségeket”

– mondta, Drazic, aki a kötelező tiszteletköröket is lefutotta, dicsérte a magyar bajnokságot:

„Erős liga az NB I, az elmúlt három-négy évben rendkívül sokat fejlődött és nemcsak a csapatok léptek előre, hanem a körülmények is javultak, új stadionok vannak, korszerű akadémiák, ez pedig a játékosoknak és a szurkolóknak is fontos, sokat számít az infrastruktúra. Amit eddig láttam a Honvédnál, az határozottan tetszik.”

A Honvéd közben kinevezte az új vezetőedzőjét is: Nebojsa Vignjevic másfél évre írta alá.

A szerb szakember korábban hét szezonon át volt az Újpest edzője, kétszer nyert Magyar Kupát. Ő is nyilatkozott a klub hivatalos honlapjának:

„Tisztában vagyok vele, hogy mit várnak tőlem, szeretném megköszönni a bizalmat a klubvezetés részéről, azért fogunk dolgozni, hogy sikeres tavaszunk legyen, ez a közös célunk. Ebben hiszek, a közös munkában, mert természetesen fontosak az egyéni ambíciók, de a csapatért kell mindent megtenni. Most csak az számít, hogy stabilizáljuk a csapatot és lépésről lépésre menjünk előre.”

A Honvéd 18 forduló után nyolcadik a magyar bajnokságban, két hónapja nem nyert meccset.

Ez is érdekelhet:

(Fotó; forrás: honvedfc.hu)

És ezt olvastad már?
A félpályáról rúgtak parádés gólt a Konferencia-ligában