Öt gól, gyors fordulat és dráma Dél-Korea és Ghána meccsén.

Az első forduló és az előzetes esélyek alapján is Dél-Korea tűnt a meccs esélyesének, de a valóság teljesen mást mutatott. Az Uruguay ellen masszívan védekező és gólnélküli döntetlent játszó koreaiak igencsak szétestek a Portugáliától vereséget szenvedő Ghána ellen.

Szonék stabilnak és magabiztosnak tűntek Uruguay ellen, igaz, csak hátul, mivel kaput eltaláló lövésük nem volt. De úgy sejtettük, a Kimekkel teletömött védelem a portugáloknak ugyan kettőt rúgó, de nem túl stabil lábakon álló Ghánát megfogják.

Hogy ez ne legyen, Otto Addo három helyen is változtatott a csapatán, Jordan Ayew csapatba állítása pedig telitalálatnak bizonyult: az első félidőben az ő beadásai után szerzett két gólt Ghána. Az elsőnél Mohammed Salisu elé pattant a lecsorgó labda:

A másodikba pedig csak éppen belesimított Mohammed Kudus.

Eldőlni látszott a meccs, de Korea nem az a csapat, amely összeomlik és feladja, olyannyira nem, hogy a második félidő közepén három perc alatt két Cso Ku Szung-fejessel egyenlített.

Az 58. percben:

Majd a 61.-ben:

Ezzel Szung az első olyan játékos az idei vb-n, aki fejjel duplázott.

De nem tudta kihasználni ezt a lélektani előnyt Dél-Korea, talán kissé váratlanul Ghána még egyszer összeszedte és Mohammed Kudus is duplázott.

Korea aztán minden erejét összeszedve nyomott, megvoltak a helyzetei is, de vagy pontatlanok voltak, vagy Zigi védett nagyot. Dél-Korea egy pontos maradt, Ghána pedig ezzel három pontos, viszont Brazília ellen fog játszani az utolsó körben.

Foci-vb, H-csoport, 2. forduló

  • Dél-Korea–Ghána 2–3
  • Gól: Cso Ku Szung (58., 61.), ill. M. Salisu (24.), Kudus (34., 68.)

A nap első meccse is fordulatos volt:

A vb legfordulatosabb meccsén megrúgták a torna legzseniálisabban kijátszott gólját

A világbajnokság eddigi legfordulatosabb meccsét játszotta a kameruni és a szerb csapat. Elégedett azonban egyik sem lehet.

(Fotó: Matthew Ashton - AMA/Getty Images)

Támogatott és ajánlott tartalmaink

A világ egyik legegészségesebb itala egy magyar készítmény, és azt adja meg, amire szükséged van

Tréner? Panzió? Kozmetika? Így lehet a kutyád még boldogabb, miközben a te életed is könnyebbé válhat

Orosz milliárdok érkezhetnek a Fradihoz

További cikkeink a témában
Egy illat azoknak, akik nem ismerik a félelmet – NOVELLISTA Unique Wood
Hirdetés