Mexikó szakította a legnagyobb meglepetést az első körben, a németek elverése után egyértelmű volt a cél Dél-Korea ellen: minél közelebb kerülni továbbjutáshoz. Sikerült.

Mexikó okos és végtelenül elhivatott játékkal le tudta győzni a címvédőt, Korea ellen így egyértelmű esélyes volt. De ettől nem szálltak el, és nem is rezeltek be, ugyanolyan hajtós, őszinte és gyors focit mutattak be. Szonék meg partnerek voltak ebben, úgyhogy mindkét kapu előtt akadtak helyzetek.

A gólt viszont ismét Mexikó lőtte, Hernández beadását kézzel blokkoltál, a büntetőt Vela rúgta be. 0–1

A játék képe azonban nem változott, Koreának akad bőven helyzete, a ma középcsatárt játszó Szon többször is megfutotta a mexikói védelmet, de semmit se tudott berúgni. Azonban az 1900-as évek eleji-közepi magyar válogatott mezre kísértetiesen hasonló szerelésben játszó mexikóiak szereztek egy ugyanolyan gólt, mint Németország ellen, amivel el is dőlt a meccs. Most nem Lozano, hanem Chicharito Hernández 0–2

Dél-Korea nem játszott rosszul, de a vb-n, egy ilyen csoportban ez kevés, szinte biztos, hogy ezzel ki is estek. Még jól jöhetne Szon szép gólja, amit a hosszabbításban lőtt. 1–2

De kizárt, hogy a németek ellen lesz keresnivalójuk az utolsó fordulóban. Meg persze azon is sok múlik, mi lesz a csoport mai másik meccsén.

F-csoport, 2. forduló

Dél-Korea–Mexikó 1–2 (0–1)

(Fotó: Clive Brunskill/Getty Images)

És ezt olvastad már?
Négyórás meccsen, öt szettben jutott tovább Nadal az Australian Openen