Nem friss nyilatkozat, de most újra van aktualitása.

A katari világbajnokság negyeddöntőjében péntek este Argentína Hollandiával fog játszani. Ennek a meccsnek az apropóján előkerült ismét Ángel Di María egy korábbi nyilatkozata Louis van Gaalról. Előbbi az argentin válogatott meghatározó játékosa, utóbbi a holland szövetségi kapitány, és egy rövid ideig együtt dolgoztak a 2014-15-ös idényben.

Az argentin szélsőért 75 millió eurót fizetett a Manchester United, de mindössze egy év után távozott a PSG-hez. Nem sokkal a klubváltása után nyilatkozott, és elég rendesen beleállt Van Gaalba:

„Az edző volt a gondom Manchesterben. Van Gaal pályafutásom legrosszabb menedzsere. Gólt rúgtam, gólpasszt adtam, másnap pedig egy összeállítással várt az elhibázott passzaimról. Egyik napról a másikra kiszorított a csapatból, nem szereti, ha a játékosok felette állnak.”

Péntek este tehát jön az argentin–holland negyeddöntő, amelynek a fenti sztori miatt is meg lesz a maga pikantériája. A két csapat egyébként legutóbb vb-negyeddöntőben 1998-ban találkozott, az a meccs Bergkamp gyönyörű gólja miatt maradt emlékezetes.

Vb-pillanatok: A briliáns Bergkamp-gól, ami maga volt a művészet

Szűk két hét múlva kezdődik a katari foci-vb, a torna előtt felidézünk néhány legendás gólt a vb-k történetéből. Ma Dennis Bergkamp zseniális megmozdulására emlékezünk vissza.

(Fotó: Getty Images)

És ezt olvastad már?
A Fradi egy egyiptomi válogatottal pótolná Laidounit
További cikkeink a témában