Ez az év arról szól, hogy néhány nagy játékos nyilvánosan elhatárolódik a drukkereitől. Harry Kane után a Marseille Eb-ezüstérmes kiválósága is népszerűtlen nyilatkozatot tett.

Dimitri Payet túlzás nélkül nevezhető Olympique Marseille-ikonnak, a pazar rúgótechnikájú támadó a hatodik szezonját játssza a déli klubnál, immár 262 meccsnél jár. Eddig imádták a fanatikus drukkerek a csapatkapitányt, de most lehet, hogy éket ver közéjük ez a nyilatkozat.

Történt ugyanis a PSG elleni csúcsrangadón (a két csapat és a szurkolók a legjobban utálják egymást) az OM-ultrák egy része a meccs lefújása után mindenféle tárgyakat dobált be a pályára.

„Láttam üvegeket, töltőket, öngyújtókat... Dobáltak korábban ilyeneket rám is, tudom, miről van szó. Többször is nyugalomra intettünk a klub elnökével.

Sajnos akadnak, akik túllépnek a kereteken. Ők az én szememben nem OM-szurkolók. Tudjuk, hogy emiatt megbüntethetnek minket, pontlevonás jöhet és mégis miattuk kerülhetünk ilyen helyzetbe. Aztán senki se sírjon a végelszámolásnál, amikor hiányozni fognak ezek a pontok! Ezek az emberek nem szeretik az OM-et, nem büszkék a klubjukra.

Természetesen vannak mások is, igazi szurkolók, nem kerül mindenki egy kalap alá. Szeretném azoknak a szurkolóknak megköszönni, akik szurkolni jöttek ki a meccsre. [...] Nem is értem. Tudjuk, hogy jön egy fontos meccs, mindenki erre készül, tudjuk, hogy a világ minket fog figyelni. És sajnos még mindig akadnak olyanok, akik ezt megteszik. Őszintén, nem értem.

Elmondtam többször, kellenek a szankciók. Igazi szankciók. Láttuk, ahogy a hétvégén a Saint-Étienne ellen is... nem fogadhatjuk el ezt a helyzetet. Vagy majd megvárjuk, amíg valami igazán súlyos eset történik?! De akkor már késő lenne szerintem. Ezért kellene végre döntéseket hozni.

Payethez kísértetiesen hasonló nyilatkozatot tett Harry Kane, az angol válogatott csapatkapitánya, miután a drukkerek egy része rasszista gyalázkodásba kezdett az Eb-döntőben kihagyott tizenegyesek miatt.

„Nem vagytok Anglia szurkolói, nem kelletek nekünk”

Harry Kane, az angol válogatott csapatkapitánya nem kér ezekből a "szurkolókból".

(Forrás: Szabó Christophe; fotó: Jonathan Moscrop/Getty Images)

És ezt olvastad már?
Az 90. percben hagyta ki a vb egyik legnagyobb és legfontosabb ziccerét Lukaku