Szenzációs igazolással kezdte az évet a Ferencváros.

Az FTC-Rail Cargo Hungaria női kézilabdacsapat bejelentette, hogy

leigazolta a kétszeres Bajnokok Ligája-győztes, világbajnoki ezüstérmes beállót, Dragana Cvijicet.

A szerb játékos 2022 nyarán csatlakozik a Fradihoz, a Németországba hazatérő Julia Behnke helyére érkezik majd. A 32 éves Cvijic korábban a Crvena Zvezda, a Krim Ljubljana, a Vardar Szkopje és a CSM Bucuresti játékosa volt, a mostani idényt is a Krimnél kezdte, de januártól fél éven át a CSZKA Moszkvában játszott.

„Nem találtam meg a számításaimat Ljubljanában, ezért döntöttem a váltás mellett. Nagyon tetszett, amit az FTC vezetői vázoltak nekem, így az első döntésem az volt, hogy a következő idénytől csatlakozom a csapathoz, de ebben a félévben is szerettem volna a Bajnokok Ligájában szerepelni, ezért éltem a moszkvai lehetőséggel.

Őszintén mondom, hogy mindig szerettem a Fradi ellen játszani, mert a szurkolók fantasztikusak és különlegesen jó az atmoszféra a sportcsarnokban. Ezt szeretem a legjobban. Hasonló a hangulat ahhoz, mint amikor még a Buducsnosztban játszottam, ott is ennyire szenvedélyesek a szurkolók.

– nyilatkozta a Fradi.hu-nak.

– Imádok ilyen hangulatban pályára lépni, épp ezért mindig izgatottam vártam az FTC elleni meccseket, még úgy is, hogy tudtam, nem nekem szurkolnak majd többen. Amikor felmerült a lehetőség, hogy ide igazoljak, elsőre azt mondtam, te jó ég, vajon kedvelnek majd engem? Hiszen eddig mindig ellenük küzdöttem. De beszéltem az elnökkel és az edzővel, jó benyomásokat szereztem, tudom, hogy a csapat jó, a csarnok szinte mindig tele van, Budapest gyönyörű és még az otthonomhoz is közel leszek, szóval eldöntöttem, hogy jövök. Most pedig már alig várom, hogy elkezdődjön a közös munka. Szeretnék megnyerni mindent a csapattal, de lépésről lépésre kell haladunk – az biztos, hogy különleges lenne a Fradival Budapesten a FINAL4-ban szerepelni.

A Fradi kézilabda-szakosztályának ügyvezető igazgatója, Görög Zsolt elmondta, egy olyan nemzetközi klasszist kerestek a beálló posztra, aki mind védekezésben, mind támadásban a legmagasabb szinten tud kézilabdázni. Dragana Cvijic a pályán egy igazi harcos, nyerő típusú játékos, szenvedélyes játékstílusa passzol a Ferencváros szellemiségéhez.

(Fotó: Alex Nicodim/NurPhoto via Getty Images)

És ezt olvastad már?
A Manchester City szerezte meg az egyik legtehetségesebb argentin csatárt