Lehet, hogy nem a kokain a legcsúnyább a Kucsera-ügyben

Tegnap kaptuk a hírt, hogy egy újabb válogatott kajakosról derült ki, hogy drogozott. De miért is kell ezt nekünk tudni? Azt pláne miért, hogy ki volt az? Rendesen keresztbe tettek ott az olimpiának. Mindenki.

Kucsera egy barom volt, nem tudom felmenteni, túltolta valamelyik péntek esti lazítást, aztán arra számított, hogy majd jól kiürül, az amúgy a leggyorsabban kiürülő kábítószer. Annyi esze meg nem volt, hogy ad 1: ne szívjon egy vébére válogató verseny előtt; ad 2: ha már egyszer szívott, ne induljon el, mert akár le is bukhat.

De.

Sem Dombvári, sem Csipes, sem pedig Kucsera nem doppingolt. Ugye azt senki se hiszi, hogy egy túlbulikázott éjszaka maradványaitól majd másodperceket fog javulni a pár hét múlva kezdődő versenyen?

Most meg lettek bélyegezve, hogy doppingos köcsögök, szégyent hoznak az országra, miközben az elmúlt években mást se hallottunk, mint hogy minek ide stadion ezeknek a szarházi focistáknak (akik bizonyára nem isznak és nem kábsziznak), meg a sok csürhének, inkább a kajakosoknak, az úszóknak meg a pólósoknak adják a pénzt. Most meg majd ledrogosozzák őket.

Kábítóztak, elkúrták, de a dopping nem itt kezdődik, hanem mondjuk ott, hogy Lance Armstrong. (Jó, nem ott kezdődik, az már a csúcs.) Vagy bármelyik random országúti kerékpáros, vagy sprinter atléta, vagy dobóatléta, vagy sorolhatnám még. (Btw, ha minden második este úgy rendesen takony részegre itta volna magát Kucsera, most nem beszélnénk semmiről. Max. röhögnénk rajta.)

És akkor így oda is értünk még egy sokakat zavaró dologhoz, mert álszentnek lenni jó: hogy hát példaképek, nehogy már ezt mutassák a gyerekeinknek, baszki, élsportolók, mivé lesz a világ. Élsportolók, tehát az egészséget tűzték ki a ma már viharvert, rongyos zászlajukra. Mondjuk, hogy egyetértek. De ugye azt senki se gondolja komolyan, hogy az élsport az egészség szinonimája? Ha igen, beszélgessen el Muhammad Alival, vagy valamelyik sorvadt heréjű rövidtávfutóval, vagy bicegő, porc nélküli focistával.

Az talán még megállja a helyét, hogy szégyent hoztak az országra, csak épp szeretném tudni, hogy tulajdonképpen kik is? Vagyis: csak ők? A napi több órás monoton evezés és súlyok emelése után (nem elfogadott módon) lazító fiatalok, vagy a szövetség vezetői, akik nyilvánosságra hozták név szerint őket? A vébé előtt két héttel, az olimpia előtt egy évvel. Jogszerűtlenül.

Merthogy a szövetségben valaki, vagy valakik úgy érezték, egy mozdulattal elveszik a sportolóiktól a személyhez fűződő jogaikat. Nem vagyok magasan kvalifikált jogilag, de mintha úgy rémlene, hogy a pedofilokat, a gyerekgyilkosokat, de még a bűncselekményt elkövető politikusokat is monogrammal szokták leírni az újságban. A K. Gábor lett volna a megoldás jogilag, ha már egyszer mindenképp borítani akarta valaki a bilit. Az is jó kérdés, hogy miért? Miért most? Miért pont ők? Sose volt berúgva egyetlen kajakos se, és előtte nem fürödtek kokainban? Meglepne.

Kucseráékat most véres rongyként cibálják végig az országon, és hamarosan a világon is, egy ún. áldozat nélküli jogsértés miatt. Sértette a jogot, mert a kokain nem törvényes, de senkinek sem ártott, a karrierjük viszont talán végleg tönkrement. Persze, ha kokózol, számolni kell ezzel.

Én nem ítélkezem, de ha én lennék Csipes, Dombvári vagy Kucsera, akkor felelősebben viselkednék, pláne, ha ebből élek, ha olimpiát akarok nyerni. Persze én könnyen beszélek, mert sosem próbáltam kokaint, sem más tudatmódosítót, de tényleg, nem úgy, mint vezető politikusunk. Viszont a többi kajakos, aki mondjuk nem szív föl egy-két utcát edzés vagy verseny után, ellenben az életét teszi fel, hogy érmet nyerjen az olimpián, az joggal érezheti úgy, hogy kibaszott vele ez a három kolléga. Merthogy nem az lesz ám Rióban, hogy a Kucsera drogozott, hanem, hogy a magyar kajakosok kábítóznak.

Úgyhogy nem lepne meg, ha ők ezt üzennék a srácoknak, a neveket be lehet helyettesíteni tetszés szerint:

Én annyit kérdeznék: ki volt a nagyobb barom, a kajakosok vagy az álszent, jogsértő szövetség? Esetleg mindenki?

Füst, Fény, Hollywood

Magasélet

Tech
Tech
Tech
Highlife
Highlife
Highlife
Otthon
Otthon