Egyáltalán nem tudjuk eldönteni, ki nyeri az angolnémetet, vagyis lehet, hogy ismét lesznek tizenegyesek. A svédeknél nincs kérdőjel.

Európa-bajnokság, nyolcaddöntő

Anglia–Németország

  • Csáki Csaba – Roadster.hu, az olasz foci szakértője: 1–0

„A tegnapi horrorok után már óvatosan okoskodok, mert tényleg kiszámíthatatlan ez az egyenes kieséses szakasz. Úgyhogy akkor azt mondom, unalmas meccsen egy Kane-góllal (mi mással...) nyernek az angolok.” 

  • Kolumbán Antal – Player.hu, Sport rovat, La Liga- és PL-specialista és a Timo Werner anti-fanclub tagja: 2–2, tizenegyesekkel Anglia

„Fellelkesülve a tegnapi történéseken, legyen ma is egy óriási meccs! Az angol keret nagyon erős, és bár eddig eléggé izzadságszagú volt a játékuk, azt gondolom, hogy a mostani német csapatnál előrébb jár Anglia. Olyannyira, hogy tizenegyespárbajt is tudnak nyerni a németek ellen.”

  • Rétsági Oszkár – Player.hu, Sport rovat, a kevés francia-drukkerek és NB I-érdeklődők egyike. Fradi-, Barca- és 'Pool-specialista: 1–1, hosszabbítás után 1–2

Lehet, hogy végre megérkezik Kane is, de a németeket hatékonyabbnak érzem. Bár remek az angol védelem, de a gyors Gnabry, a dörzsölt Müller és a kiváló formába kerül Havertz túl sok zavart fog okozni.”

Svédország–Ukrajna

  • Csáki Csaba: 1–0

„Ha nem sül el valamelyik ukrán csoda balláb (Malinovszkij, Zincsenko, Jarmolenko), akkor ez egy sima svéd továbbjutás egy Forsberg-tizenegyessel.”

  • Kolumbán Antal: 2–0

„Papíron a leggyengébb nyolcaddöntő, és ezek a meccsek sokszor képesek unalomba fulladni, de ilyen szavakat, mint az unalom, a tegnapiak után már óvatosabban használok. Svédország számomra eddig kellemes csalódás, felülve a skandináv bandwagonre, azt mondom, viszonylag magabiztosan mennek tovább.”

  • Rétsági Oszkár: 1–0

„Az a gyanúm, hogy nem lesz jó meccs, de a mindkét csapat rámcáfolt már ebben, a tegnapi meccsek után meg egyébként is félve tippelek. A svédek stabilabbak tűnnek, nehéz feltörni őket, elöl viszont Forsberg és Isak tud zavart okozni.”

(Fotó: Chris Brunskill/Fantasista/Getty Images)

És ezt olvastad már?
Káprázatos góllal mentett pontot a Liverpool