Leonardo Bonucci a világ egyik legjobb védője, most viszont valami nagyon nincs rendben a játékával.

Bonucci az elmúlt években Európa talán legjobb védelmének volt a biztos pontja, a Juventusszal Olaszországban dominált, a BL-ben két döntőt bukott. Majd nyáron – teljesen váratlanul – az AC Milanhoz igazolt. Állítólag Allegrivel már nem jött ki, ezért akart váltani, és a megújuló megerősödő Milanhoz igazolt.

Ahol rögtön csapatkapitány lett, úgy tűnt, óriási fogás lesz, akivel a Milan ismét topklub lehet. Az elmúlt hónapokban valami azonban félrecsúszott. Bonucci sokszor lefele lóg ki a Milanból, pedig elvileg neki kellene vezérnek lennie.

A nyári átigazolási szezon talán legnagyobb csalódása eddig Bonucci

A csapat nyolc forduló után csak 12. a bajnokságban, három meccset veszítettek zsinórban, legutóbb a városi derbin az Intertől kaptak ki – ez a meccs szintén nem Bonucci remekléséről szólt.

Pedig a kedvéért a Milan átállt a háromvédős rendszerre, ahol korábban a 30 éves bekk ficánkolt. A védekezés mellett a labdakihozatalokban, a passzokban is abszolút a legjobbak között volt. Most viszont egyelőre képtelen felvenni a ritmust.

Montella, a Milan edzője azt nyilatkozta, Bonucci volt az első, aki bevallotta, jobban kell játszania, mert a mostani teljesítménye kevés. Ő bízik a csapatkapitányában, a kérdés az, meddig maradhat edző, mert a klubnál nem ilyen szezonkezdetet reméltek. Bonucci egyébként anno a Juventusban is gyengén kezdett, talán most is ez a gond, és néhány héten belül újra megközelíti azt a szintet, amit pár hónapja még simán hozott.

(goal.com)

És ezt olvastad már?
Kikapott Izlandtól és kiesett a magyar kéziválogatott az Európa-bajnokságon