Ez a cikk már több mint 90 napja készült. A benne szereplő információk elavultak lehetnek.

A bajnokságokat is végig akarják pörgetni a nyáron, amikor/ha elül a járvány.

Zajlik a videokonferencia az UEFA és az 55 európai tagállam, a klubok és a játékosok európai szervezetei között, de az internet világában nincs titok, minden kiszivárog. A norvégok például már ki is tweetelték, hogy ennyi a 2020-as Európa-bajnokságnak, arra a kompromisszumra jutottak a felek, hogy azt mindenképp el kell tolni.

NorgesFotballforbund on Twitter

UEFA har bestemt at EM utsettes til 2021. Det skal spilles fra 11. juni til 11. juli neste år. Mer informasjon kommer.

A Bajnokok Ligáját és az Európa-ligát, párhuzamosan a nemzeti bajnokokságokkal, igyekeznek idén befejezni, ami júniusban vagy júliusban lenne esedékes.

Később nehezebben megoldható, hiszen jön az olimpia, és az új szezont is el kellene kezdeni. Az azonnal befejezés súlyos pénzügyi veszteséggel járna, így csak a végső opció lenne. A pénz egyébként is téma a konferencián, a Het Nieuwsblad a The Athleticre hivatkozva azt írta, az UEFA 300 millió eurós hozzájárulást akar bevasalni a klubokon az Eb halasztása miatt.

Hivatalos:

UEFA on Twitter

UEFA today announced the postponement of UEFA EURO 2020. A working group has been set up with the participation of leagues and club representatives to examine calendar solutions that would allow for the completion of the current season... Full statement: 👇

Ha minden kötél szakad:

(Fotó: Getty Images)

Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel a hírlevelünkre, és mi minden héten érdekes, szórakoztató sztorikat küldünk neked a világból.