Ritkán látható fölényt alakított ki a Bayern a Real Madrid elleni BL-elődöntő első meccsén, de ritka pocsék volt a helyzetkihasználásuk. Müller és Lewandowski szerencsétlenkedése tökéletesen mutatja, mit műveltek a bajorok tegnap este.

„Nem érdemeltük meg a vereséget, ebben biztos vagyok. Nagyon sok helyzetünk volt, és ez elég különös. Sosem láttam még ilyen sok helyzetet egy elődöntőben, főleg nem egy olyan csapat ellen, mint a Real Madrid. Egyszerűen nem voltunk elég halálosak.”

Ezt Heynckes mester mondta a meccs után, és bizony a keserűségen átüt az igazság is, tényleg sok lehetősége volt a Münchennek, de a gyilkos ösztön és a pontosság hiányzott. Meg a szerencse.

Müller helyzeténél ez tökéletesen látszik is, kettő méterről azért nem tudott gólt szerezni, mert Lewandowski blokkolta a fejesét, majd beragadt közéjük a labda.

Ez pedig az összes Bayern-helyzet együtt:

A statisztika tényleg alátámasztja a Bayern-tréner kijelentését, óriási lehetőséget szalasztott el a német csapat.

Squawka Football on Twitter

Bayern 1-2 Real Madrid FT: Shots: 17-7 Pass accuracy: 86%-81% Chances created: 15-5 Possession: 60%-40% Zinedine Zidane's side deliver a result in the Champions League.

És ezt olvastad már?
Az MLSZ-elnök szerint rosszul mutat a fociultrák fekete pólója