Hajrá, Svédország!

A magyar válogatott a csoportkörben a Koreai Köztársaságot 35–27-re, Izlandot 30–28-ra legyőzte, Portugáliától 27–20-ra kikapott, így két pontot vitt a középdöntőbe, ahol Svédországtól 37–28-as vereséget szenvedett, Brazília viszont 28–25-re legyőzte. Az olimpiai selejtezős részvételt jelentő negyeddöntőbe a csoport első két helyezettje jut.

A középdöntő utolsó fordulójában a magyar válogatott 42–30-ra elgázolta a Zöld-foki Köztársaságot, és negyeddöntőbe jut, amennyiben este a társházigazda svédek legyőzik Portugáliát.

Nagy lendülettel kezdett a magyar együttes, öt perc alatt 5–2-re ellépett. A meccs negyedénél már 11–5-ös hátrányban voltak a zöldfokiak, akik védekezésben nem léptek ki az átlövőkre, ezt kihasználva Ancsin Gábor és Bodó Richárd is nagyobbnál nagyobb gólokkal növelte a különbséget, Rodríguez Álvarez Pedro pedig egy hát mögötti mozdulattal pörgette a hálóba a labdát.

A második félidőben a kapusuk lecserélésével létszámfölényes támadójátékkal próbálkoztak az afrikaiak, és mivel jól alkalmazták ezt a taktikai elemet, tartották a lépést, de a hátrányukat nem tudták csökkenteni. A zöldfokiak nyitott védekezéssel is próbálkoztak, ám ez sem vezetett eredményre, mert magyar oldalon továbbra is jobban működött a támadójáték, mint a védekezés. Öt perccel a vége előtt már tíz gól volt a különbség, mert az ellenfél fáradt, ezt pedig üres kapuba lőtt gólokkal használták ki Bodó Richárdék.

Mikler négy, Székely hat védéssel, Bóka és Bodó hét, Hanusz pedig hat góllal járult hozzá a vártál is magabiztosabb sikerhez, a túloldalon Bruno Landim nyolc, Edmilson Araujo és Paulo Moreno hat-hat gólt szerzett.

Amennyiben a 20.30-kor kezdődő meccsen az Európa-bajnok, világbajnoki ezüstérmes Svédország legyőzi Portugáliát, a magyarok a csoport második helyén végeznek, és továbbjutnak a szerdai, stockholmi negyeddöntőbe, ahol Dánia vagy Egyiptom lesz az ellenfelük.

Férfi kézilabda-vb, középdöntő, 3. forduló, II. csoport:

  • Magyarország–Zöld-foki Köztársaság 42–30 (22–15)

Megmaradt az esély a negyeddöntőre, Brazíliát legyőzte a kéziválogatott

Folyamatosan leadta az előnyét a magyar csapat, de a végét jobban bírta.

(MTI)

És ezt olvastad már?
Idén is eljön a karácsony, de semmi pánik, mutatjuk a tuti tippeket!
További cikkeink a témában