Folyamatosan leadta az előnyét a magyar csapat, de a végét jobban bírta.

Az olimpiai kvalifikációs világbajnokság középdöntőjének első fordulójában kikapott a társházigazda Svédországtól a magyar válogatott, de nem szállt el minden esély a továbbjutásra. De ehhez nem szabadot már hibázni.

Első középdöntős meccsén kilenccel kikapott az Eb-győztestől a magyar kéziválogatott

A középdöntő első körében a svédekkel játszott a magyar kézilabda-válogatott, nagyjából 45 percig meccsben volt, a végén azonban simán kikapott.

A második fordulóban Brazília volt az ellenfél, és a tétnek megfelelően remekül kezdett a magyar csapat, hét góllal is elment. De a félidő végére teljesen leolvadt és végül 14–14-es döntetlennel mentek el a szünetre.

A második játékrészben is belehúztak Bodóék, ismét megléptek, öt góllal is, de Brazília megint felállt. A hajrá viszont a magyaroké volt, Lékai három gólt is dobott az utolsó percekben.

Végül Magyarország 28–25-re legyőzte Brazíliát.

Lékai Máté hét, Ancsin Gábor és Bóka Bendegúz hat-hat, Bodó Richárd négy góllal, Mikler Roland 13 védéssel járult hozzá a sikerhez.

A magyarok – akiknek a legjobb hét közé jutás a céljuk – a csoportkörben a Koreai Köztársaságot 35–27-re, Izlandot 30–28-ra legyőzték, Portugáliától 27–20-ra kikaptak, így két pontot vittek magukkal a középdöntőbe, ahol Svédországtól 37–28-as vereséget szenvedtek.

Vasárnap 15.30-tól a Zöld-foki Köztársaság ellen lépnek pályára. A negyeddöntőbe a csoport első két helyezettje jut.

Ancsin: A végére teljesen szétestünk

A svédek ellen három gólt szerző Ancsin Gábor szerint rengeteg hibával, gyenge védekezéssel játszott a magyar válogatott.

(Fotó: MTI/Kovács Tamás)

És ezt olvastad már?
Kinek és mire jó egy motorcsónak Magyarországon, pláne ha ilyen erős?
További cikkeink a témában