A svédek ellen három gólt szerző Ancsin Gábor szerint rengeteg hibával, gyenge védekezéssel játszott a magyar válogatott.

A magyar férfi kézilabda-válogatott a világbajnokság középdöntőjének első körében kilenc góllal kikapott az Európa-bajnok Svédországtól. A 45. percben négygólos hátrányban volt a magyar csapat, ez aztán tízre nőtt, a vége közte kilenc lett. A meccs után Ancsin Gábor a következőképp értékelt:

„Rengeteg hibával játszottunk, a védekezésünk nem volt feszes. Ilyen csapat ellen ezt nem engedhetjük meg magunknak.

Rengeteg hiba volt, rossz lövések, eladott labda, amikből gyors gólokat kaptunk és a végére teljesen szétestünk.

Azt csinálták, amire felkészültünk, de a sok kimaradt helyzetből elbizonytalanodtunk, gyorsan össze kell szedni magunkat.”

A szövetségi kapitány, Chema Rodríguez úgy fogalmazott, hogy három perc alatt elment a meccs a második félidő hajrájában:

„Nehéz az ilyen csapatok ellen játszani, és nagyon nehéz alkalmazkodni ilyen intenzitáshoz és hatvan percig ezt fenntartani. Nem játszottunk tökéletesen, amint hibáztunk, azonnal lerohantak minket.

Az első 45 percben jól játszottunk, meccsben voltunk, aztán három percen belül elment a meccs a lerohanások után.

Hétre nőtt a különbség és onnan már nehéz volt egy ilyen nagyszerű csapat ellen, mint a svédek. Van még két mérkőzés, lesznek lehetőségeink, bejuthatunk a negyeddöntőbe, össze kell tartanunk.”

A magyar válogatott legközelebb pénteken játszik a vb-n, az ellenfele Brazília lesz, mindenképp nyernie kell, ha a nyolc közé akar jutni.

Első középdöntős meccsén kilenccel kikapott az Eb-győztestől a magyar kéziválogatott

A középdöntő első körében a svédekkel játszott a magyar kézilabda-válogatott, nagyjából 45 percig meccsben volt, a végén azonban simán kikapott.

(Fotó: MTI/Kovács Tamás)

És ezt olvastad már?
Kinek és mire jó egy motorcsónak Magyarországon, pláne ha ilyen erős?
További cikkeink a témában