Jack Grealish cipője az angol sajtó jelenlegi legnagyobb sztárja.

Az Aston Villa megnyerte a Derby elleni osztályozót, így jövőre ismét a Premier League-ben fog szerepelni a birminghami csapat.

Az angol másodosztály osztályozómeccse mindig óriási figyelmet kap Angliában, hiszen óriási a tét, a Wembleyben megrendezett meccsen a PL-indulás mellett legalább 170 millió font is az asztalon van – legkevesebb ennyivel gazdagodik az első osztályba feljutó klub.

A Villa 2–1-re nyert, és a meccs után a csapatkapitány, Jack Grealish cipője került a középpontba. A középpályás ugyanis egy teljesen leharcolt, szinte már alig használható csukában játszott:

ESPN FC on Twitter

Jack Grealish wore his lucky boots today to help Aston Villa back into the Premier League 👟


Az ok egyszerű: Grealish babonás. Korábban egy sérülésből visszatérve ezt a pár cipőt viselte, épp a Derby ellen játszott azon a meccsen az Aston Villa, a 23 éves angol játékos megkapta a csk-karszalagot és ráadásul még gólt is rúgott. Egy héttel később a Birmingham elleni városi derbin győztes gólt szerzett, az Aston Villa közben nyolc meccset nyert zsinórban, és bejutott a feljutásért megrendezett rájátszásba.

Természetesen az utolsó, mindent eldöntő Derby elleni meccsen is a szerencsecipőjét vette elő Grealish, csapata pedig feljutott a Premier League-be.

Grealish szezonja ezt leszámítva sem volt eseménytelen, egy másik sztori, aminek szintén ő van a középpontjában:

(Fotó: Mark Leech/Offside/Getty Images)

És ezt olvastad már?
Az AC Milanhoz hasonlította a Fradit az ír edző