Jocko Willink a Navy Seal kötelékéből ment nyugdíjba, szóval nem igazán van kedvünk vele vitatkozni, amikor arról beszél, mitől lehetünk olyan kemények, mint a kád széle.

Jocko egyébként akkora életvezetési tanácsadó lett, hogy még egy könyvet is írt Discipline Equals Freedom: Field Manual (nagyjából: Fegyelem = szabadság: Harctéri kézikönyv, de ha jobbat tudsz, akár a trollkodás kispórolásával is jöhet kommentbe) címmel, amit ezzel a nagyon egyszerű, de legalább félreérthetetlen videóval promózott be az érdeklődőknek.

Emberünk tehát nem bonyolítja túl az edzést. Szerinte nem több, mint négy edzéstípusra van szükséged ahhoz, hogy a csúcsra kerülj, és ott is maradj.

Húzás, tolás, emelés és guggolás.

Hogy ez mit jelent? Négy napot a hetedből. Az egyik napon húzódzkodnod kell, a másik napon fekvőtámaszokat kell csinálnod, a harmadikon súlyokat kell felemelned a földről a fejed fölé, a negyediken pedig guggolnod kell.

És ennyi!

...na jó, Jocko azért még hozzáteszi azt is, hogy a futást és a hasazást sem szabad mellőzni, de az úgy már hat lenne, és a négy határozottan jobban hangzik.

Ha a gyúrásról van szó, sokan szeretik nem túlbonyolítani a dolgokat. Ők biztosan örülnek majd ennek a faék egyszerűségű tippnek.

És ezt olvastad már?
Az ellenfél kapusa: Haaland nem ember