Történelmi görög siker Görögországban.

Az Európa-liga-döntő után, a Bajnokok Ligája-döntő előtt a harmadik számú európai kupasorozatban, az Európa-konferencialigában is bajnokot avattak.

Az athéni fináléban a tavalyi döntős Fiorentina játszott azzal az Olimpiakosszal, amely korábban a Fradit búcsúztatta kettős győzelemmel. Az olaszok is játszottak a sorozatban a magyar bajnokkal, a csoportkörben kétszer is ikszelt a két csapat. Az Olimpiakosz története során először játszott európai kupadöntőt, a Fiorentina tavaly kikapott a West Hamtől az Ekl-döntőben, előtte 1961-ben és 1962-ben is KEK-döntőt játszott, előbbit meg is nyerte.

A Fiorentina volt az esélyesebb, valamivel veszélyesebben is játszottak az első félidőben az olaszok, de a vezetést nem tudták megszerezni. Ez nem változott a második félidőben sem, mindkét csapat arra fektette a hangsúlyt, hogy ne kapjon gólt, és nem arra, hogy megszerezze a vezetést.

A hosszabbításban némiképp támadóbb futballt láthattunk, ez gólban a 116. percben nyilvánult meg, Ayoub El Kaabi fejesével szerezte meg a vezetést az Olimpiakosz:

Az Olimpiakosz Athénban megnyerte az Ekl-t, ezzel az első görög klub lett, amely európai kupát nyert, a Fiorentina eközben zsinórban a második Konferencialiga-döntőt veszítette el.

Európa-konferencialiga, döntő

Olimpiakosz–Fiorentina 0–0 (0–0) – hosszabbítás után 1–0

Az Európa-liga-döntő összefoglalója:

Oda a Leverkusen veretlensége, az Atalantáé az Európa-liga

Nem írt újabb történelmet a Bayer Leverkusen, nem sikerült a makulátlan szezon. Az Atalanta Lookman mesterhármasával oktatta a németeket és története során először európai trófeát nyert.

(Fotó: Getty Images)

Támogatott és ajánlott tartalmaink

Megmondjuk, meddig jut az Eb-n a magyar válogatott, és ki lesz az Európa-bajnok

Egy 51 éves holland a Fradi új vezetőedzője

Öt válogatott, amely meglepetést okozhat az Eb-n

További cikkeink a témában