Egyelőre nem jobb a helyzet Egyiptomban, viszont rosszabb.

Kétségessé vált a magyar férfi kézilabda-válogatott pénteki, vagyis mai meccsének megrendezése az egyiptomi világbajnokság első fordulójában, mivel az ellenfél Zöld-foki Köztársaság csapatából csütörtökön újabb négy játékos koronavírustesztje lett pozitív.

„Nagyon nehéz szituációban vagyunk, hiszen óriási a bizonytalanság, elképzelhető, hogy csak egy órával a találkozó előtt derül ki, megrendezik-e a mérkőzést.

Emellett arra kértük az IHF-et, hogy amennyiben megrendezik a találkozót, végezzenek el a csarnokba érkezéskor még egy antigén-tesztet az afrikai delegáció tagjain. Mindent megteszünk a magyar csapat tagjainak egészségéért. A döntés jelenleg a nemzetközi szövetség kezében van" – idézte a magyar szövetségnek (MKSZ) az MTI-hez eljuttatott közleménye Nagy Lászlót.

Az MKSZ helyszínen tartózkodó alelnöke leszögezte: a programjukon nem változtatnak, úgy készülnek, hogy lesz találkozó, ugyanakkor a Nemzetközi Kézilabda Szövetségnek (IHF) a német együttessel közösen kifejezték aggodalmukat, mivel a játékosok egészsége a legfontosabb számukra.

A Zöld-foki Köztársaság együttesében korábban hat játékosnál és a szövetségi kapitánynál mutatták ki a koronavírust, az Egyiptomba érkezőket pedig karanténhotelben szállásolták el.

Az IHF csütörtöki tájékoztatása alapján az afrikai együttes abban az esetben pályára léphet a magyar idő szerint 20.30-ra kiírt találkozón, amennyiben legalább tíz játékosa – köztük egy kapus – és két stábtagja negatív Covid-teszteredményt produkál. Ellenkező esetben a mérkőzést törlik, és a magyar válogatott 10–0-s gólkülönbséggel megkapja a két pontot.

Az M4 Sport megkeresésére Jesus Nelson Martins pénteken azt közölte, hogy a legfrissebb tesztek eredménye minden esetben negatív lett, így az együttes játszani fog. Martins pénteki tájékoztatása szerint 11 játékosuk bevethető. De várjuk meg az estét.

„Ez egy paródia! Tragikomikus, amit láttunk” – Rettenetesek az állapotok a kézi-vb-n

Érkeznek meg a csapatok Egyiptomba, a férfi kézilabda-vb helyszínére és ezzel egy időben a panaszok is elkezdtek ömleni. Tragikus a szervezők felkészületlensége.

(Fotó: Sascha Klahn/picture alliance via Getty Images)

Támogatott és ajánlott tartalmaink

World Margarita Day – Egy újabb ünnepet köszönthetünk köreinkben, már Magyarországon is

Még hogy a női úszók mellben nem lehetnek erősek? Ismerd meg Andreát

A duplája után Sallai a hét játékosa lehet az Európa-ligában

További cikkeink a témában