Ronnie O'Sullivan – agresszív játékstílusa miatt alias Rakéta –, hatszoros világbajnok óriásit tolt az Északír Openen... és ennek most semmi köze nem volt a sznúkerhez.

Matthew Stevens ellen ment éppen a játék, amikor hirtelen félreérthetetlen hang ütötte meg a nagyérdemű fülét. Bár első körben egyértelműnek tűnt, ki és mit csinált, O'Sullivan szépen leterelte a dolgot: úgy nézett a meccset felügyelő Ben Williamsre, mintha tudná, hogy onnan fúj a szél.

A kis intermezzón Stevens nagyon jót derült, O'Sullivan azonban annyira zavarba jött, hogy a szellentés után rontott, de még így is megnyerte a meccset 4-2-re.

A játék után aztán a bajnok tiszta vizet öntött a pohárba – vagy mondjuk inkább úgy, hogy beengedte az igazság friss szellőjét a bepállott szobába –, és elmondta, hogy az űrgyűrűfütty gazdája bizony ő maga volt, hónapok óta gyomorproblémákkal küzd ugyanis.

Nem ez volt egyébként az első eset, amikor pont rosszkor kellett valakinek könnyítenie a túlnyomáson. 2013-ban a világbajnokság elődöntőjében a közönség soraiból érkezett a veszedelem, ami egy időre meg is akasztotta az ádáz küzdelmet.

Vicces dolog, persze, de közben mélyen emberi is. Nincs is kényelmetlenebb dolog annál, mint amikor sznúkermeccsen kell finganod. Ennél maximum az lehet rosszabb, amikor a templomban jön rád a röhögőgörcs.

(via, fotó: Getty Images)

Támogatott és ajánlott tartalmaink

World Margarita Day – Egy újabb ünnepet köszönthetünk köreinkben, már Magyarországon is

Még hogy a női úszók mellben nem lehetnek erősek? Ismerd meg Andreát

A duplája után Sallai a hét játékosa lehet az Európa-ligában

További cikkeink a témában