Az UEFA szeretné nézők előtt megrendezni a Bayern–Sevilla meccset, azonban mindez bizonytalanná vált Budapesten.

A német Kicker arról ír, hogy az európai szövetség állandó kapcsolatban van a magyar kormánnyal, illetve a Magyar Labdarúgó-szövetséggel, ugyanis meglehetősen képlékeny lett az Európai Szuperkupa-mérkőzés budapesti megrendezése.

Épp néhány napja írtuk meg, hogy sikerült megállapodni és 20 ezer néző megtekintheti a BL-győztes Bayern München és az Európa-ligát ismét behúzó Sevilla találkozóját a Puskás Arénában. A mérkőzésre 3-3 ezer jegyet kapnának a két csapat drukkerei is, azonban időközben bezárult a satu: a magyar kormány szeptember 1-jével lezárta a határokat a koronavírus terjedésének féken tartása miatt.

  • Persze van kivétel is: nem magyar állampolgárok is beléphetnek az országba, ha Magyarországon megrendezendő sporteseményre érkeznek, és – idézzük – „a Magyarországra történő belépést megelőző 5 napon belül, legalább 48 órás különbséggel, két alkalommal elvégzett, az egészségügyi szakmai szabályoknak megfelelő, molekuláris biológiai vizsgálat – SARS-Cov2 PCR-teszt – eredményét tartalmazó, magyar vagy angol nyelvű okirattal igazolja”, hogy nem fertőzött a koronavírussal.
  • De tartalmaz még olyan részeket, amik a focimeccseket felmentik a normális élet alól, ilyen eseményekre érkezők akkor is beléphetnek az országba, ha „– az Európai Labdarúgó-szövetség vonatkozó protokolljára is figyelemmel – a sporteseményt, illetve sportrendezvényt megelőző három napon belül egy alkalommal elvégzett, az egészségügyi szakmai szabályoknak megfelelő, molekuláris biológiai vizsgálat – SARS-Cov2 PCR-teszt – eredményét tartalmazó, magyar vagy angol nyelvű okirattal igazolja”, hogy nem volt kimutatható a szervezetében a koronavírus.

Az UEFA azonban ezen a részen problémát észlelt, szerintük ezek a szabályok kizárólag a csapatok szűk delegációjára vonatkoznak, a szurkolókra nem. Márpedig itt most az lenne a lényeg, hogy ők is a lelátón legyenek.

A találkozóra jelen állás szerint szeptember 24-én kerül sor, ám addig biztosan sikerül még pár helyen csiszolni a szigorú intézkedéseken, hogy bejöhessen az a hatezer lelkes focidrukker.

Nézők előtt rendezik meg az európai Szuperkupa-meccset Budapesten

A Puskás kapacitásának 30 százalékát engedélyezte az UEFA.

(Fotó: Getty Images)

És ezt olvastad már?
Németország hatgólos meccsen nyert, de kiesett a világbajnokságról