Keegan Brewer mindenkit becsapott egy egyetemi amerikaifutball-meccsen.

Az Arkansas–North Texas meccsen egy punt után Brewer elkapta a labdát, és a mozgása alapján egy fair catch következett volna, de végül nem jelzett a keze felemelésével. Az ellenfél védelme viszont teljesen bekajálta, közben Brewer észbe kapott, és elindult a labdával. A védők már nem tudták befogni, touchdownt szerzett.

Nyilván azon lehet vitatkozni, hogy mennyire volt fair ezt meghúzni, azon viszont nem, hogy szemfüles volt. A special team tagjai meg vélhetően kaptak egy kisebb fejmosást.

A szabály, amit benéztek az Arkansas védői: A punt során elrúgott labdát a másik csapat elkapva a lehető legtovább próbálja visszahordani, hasonló módon, mint kickoff után. Ha a visszahordó játékos úgy látja, hogy nincs esélye visszafutásra, mert a rúgó csapat tagjai túl közel lesznek hozzá az elkapás pillanatában, és nem akar fumble-t kockáztatni, az elkapás előtt keze felemelésével ún. „fair catch”-et kérhet. Ilyenkor nem hordhatja vissza a labdát, viszont az ellenfél őt sem támadhatja, és az akció onnan indul, ahol elkapta a labdát.

És ezt olvastad már?
Hiába a súlyos sérülés, Ibrahimovic nem vonul vissza, hosszabbít a Milannal