Óriási hullámvasút az idei Premier League, ezt bizonyítja az Arsenal teljesítménye is.

Mikel Artetával úgy indult a szezonnak az Arsenal, hogy optimális esetben a BL-helyért fognak küzdeni. Aztán jött egy botrányos periódus az ágyúsok számára: hat héten át, hét fordulón keresztül nem nyert meccset a csapat a Premier League-ben.

Ekkor már – jogosan – arról cikkezett az angol sajtó, hogy Artetát hamarosan kirúgják. Jött viszont a feltámadás, előbb a Chelsea-t verte magabiztosan az Arsenal, majd az azt követő öt meccsén sem kapott ki (négy győzelem, egy döntetlen). Most pedig ismét ott tartunk, hogy belátható közelségben a BL-hely az Arsenal számára.

A londoniak tegnap este egy nem könnyű pályán, a Southampton otthonában nyertek 3–1-re. Lacazette gólt rúgott és gólpasszt adott, mellette Pépé és Saka volt még eredményes.

Összefoglaló:

Ugyan még mindig csak a hetedik a Premier League-ben az Arsenal, de ha az elmúlt nagyjából egy hónapot nézzük, akkor a bajnokság második legjobb formában levő csapata, csak a Man. City gyűjtött több pontot az előző hat fordulóban.

A negyedik West Hamtől már csak öt pont a lemaradása az Arsenalnak, a Liverpooltól pedig négy  – Klopp csapata egy meccsel kevesebbet játszott. Igaz, most egy nehéz periódus előtt Arteta csapata, előbb a Man. Uniteddel játszik, majd a Wolves, az Aston Villa, a Leeds és a Man. City lesz az Arsenal ellenfele. Az elmúlt fordulók azonban azt bizonyították, hogy kijött a hullámvölgyből a csapat, és talán érdemes ismét számolni az ágyúsokkal az európai kupaszereplést illetően az elmúlt évek leginkább kiszámíthatatlanabb angol szezonjában.

A liga másik topformában futballozó csapata:

(Fotó: Getty Images)

Támogatott és ajánlott tartalmaink

150 000 táncoló robotfűnyíró: a technológia a fejlesztés mögött

Kényelem és nyugalom az autópályán, izgalom és őrület a stadionban – BYD Seal U-val a magyar–skót-meccsre

Óbudán vár a fotókiállítás, amit nemcsak látni, hanem tapintani is lehet

További cikkeink a témában