Pedig Ronaldo góljával a portugálok vezettek.

A magyar–francia után a portugál–némettel folytatódtak az F-csoport küzdelmei, a németek pedig azzal a tudattal léphettek pályára, hogy bizony csoportutolsók, amennyiben pedig kikapnak az Eb-címvédőtől, akkor azon a helyen is maradnak, vagyis elég helyzetben várhatják a harmadik, azaz utolsó kört.

Ennek megfelelően eléggé bekezdett Joachim Löw gárdája, annyira, hogy az 5. percben egy pillanatig már vezetett is Németország Gosens pazar mozdulatát követően, ám jött a VAR és les miatt elvette a találatot – pedig tényleg szép volt (0–0):

Aztán a 15. percben egy német szögletet után a portugálok először jutottak el az ellenfél támadóharmadáig, ám ez elég is volt nekik, egy pazar kontratámadás végén Jota passzát – ki más, mint – Ronaldo váltotta gólra (1–0):

Nagyon sokáig nem kellett várni a válaszra, a 35. percben jött az egyenlítés, Rúben Dias talált a saját kapujába, bár elsőre úgy tűnt, hogy Havertzről ment Gosens kapásból középre lövése, de nem, öngól volt (1–1):

A németek aztán percek alatt meg is fordították a meccset, pontosabban a portugálok, merthogy a 38. percben Guerreiro egy német támadás végén juttatta a saját kapujába az alapvonalról erősen középre lőtt labdát (1–2):

Az 51. percben aztán a németek már tényleg lőttek egy gólt, Havertz passzolta be az ellenfél kapujába Gosens belőtt labdáját – eléggé megy ez a figura a németeknek, és eléggé nem tudják levédekezni a portugálok (1–3):

A németek ezután sem tudtak leállni Kimmick beadását Gosens fejelte be a 60. percben (1–4):

Nem volt megállás a 67. percben újabb gól született, ám kivételesen nem a németek lőtték, hanem a portugálok, de most nem a saját kapujukba – Jota rúgta be Ronaldo alapvonalról betrükközött labdáját (2–4):

Ez lett a vége is, a németek nyertek, nem is akárhogy, erődemonstrációt tartottak, az Eb-címvédő ellen.

Európa-bajnokság, F-csoport

Portugália–Németország 2–4 (1–2)

Egy körrel a vége előtt Franciaországnak 4 pontja van, Németországnak és Portugáliának 3-3, Magyarországnak pedig 1 – szerdán (06.23-án) Portugália–Franciaország és Németország–Magyarország meccsekkel zárulnak az F-csoport küzdelmei.

A csoport másik meccsét mi játszottuk:

Nem tudtak legyőzni minket a franciák!

Te jó ég, mekkorát küzdöttünk?! Szép volt, fiúk!

(Fotó: Getty Images)

Támogatott és ajánlott tartalmaink

A világ egyik legegészségesebb itala egy magyar készítmény, és azt adja meg, amire szükséged van

Tréner? Panzió? Kozmetika? Így lehet a kutyád még boldogabb, miközben a te életed is könnyebbé válhat

A frusztrált és csalódott Klopp elnézést kért a szurkolóktól

További cikkeink a témában
Egy illat azoknak, akik nem ismerik a félelmet – NOVELLISTA Unique Wood
Hirdetés