Svájc már rutinos a nagy tornákon, rendre kijut, igaz az Eb-ken eddig a csoport utolsó helyeit szerezte meg leginkább, Albánia viszont tök újonc, soha sehol nem volt még kint. Nekik is jól jött a létszámemelés, mert így majdnem mindenki ott lehet az Eb-n. Ám nem kezdtek jól.

Svájc azonnal jelezni akarta, melyik a jobbik csapat, keményen nyomott, az 5. percben meg már vezetett is: Fabian Schär fejelt be egy szögletet, de Berishát is beírhatnánk gólszerzőnek, mert elég hitványul mozdult ki.

Utána kicsit feljebb jött Albánia, de a 37. perben még nagyobb lett a baj, Loric Canát kiállították második sárgával, abból a szabadrúgásból pedig a kapufát trafálta teli Dzemaili.

De maradt a szünetre az 1–0.

A gól- és az emberhátrány nem tett jót a meccsnek, esélye nem maradt az albánoknak, Svájc ugyan növelhette volna előnyét, de elszórakozták a helyzeteket, mert időközben Berisha elkezdett baromi jól védeni.

A 87. percben viszont az amúgy sem forróvérű svájciak vére meghűlt, amikor Gashi egy az egyben ment Sommerre, de ezt sem tudták berúgni az albánok, óriásit védett a kapus.

Nem volt túl jó meccs, de ez Svájcot a legkevésbé sem érdekelte, mi meg nem vártunk mást Albániától. Franciaország után Svájc is három pontot szerzett az A-csoport első fordulójában.

Albánia–Svájc 0–1 (0–1)

A-csoport, 1. forduló

  • Albánia: Berisha – Hysaj, Cana, Mavraj, Agolli – Kukeli, T. Xhaka, Roshi, Abrashi, Lenjani – Sadiku
  • Svájc: Sommer – Lichtsteiner, Schär, Djourou, R. Rodríguez – Behrami, Dzemaili, G. Xhaka – Shaqiri, Seferovic, Mehmedi
  • Gól: Schär 5.

Az Ausztria elleni magyar győzelem 4.9-szeres pénzt ér, ennyire nem hisznek bennünk. Te viszont nyerhetsz a csapattal együtt!

(Fotó: AFP)

És ezt olvastad már?
Idén is eljön a karácsony, de semmi pánik, mutatjuk a tuti tippeket!
További cikkeink a témában
Idén nem stressz és kínlódás, hanem igazi ünnep lesz a karácsony: mutatunk néhány remek ötletet kütyük-élmények-környezettudatosság-egyediség vonalon, amiből biztosan tudsz választani.
Hirdetés