A Ligakupa után az FA-kupát is a Liverpool nyerte, 16 év után kerül ismét a vörösökhöz a trófea.

A Liverpool legutóbb 2012-ben játszott FA-kupa-finálét, ám akkor a Chelsea legyőzte, most viszont visszavágott. Mondhatjuk, duplán, mivel a Ligakupa-döntőben is a londoni kékeket győzték le Jürgen Klopp emberei – akárcsak akkor, most is tizenegyesekkel.

Rendkívül hullámzó volt a meccs, az első húsz percben a Chelsea azt sem tudta, merre van arccal előre, a Liverpool hatalmas fölényben volt, aztán viszont Tuchel csapata összeszedte magát. Nagy helyzetei voltak a BL-címvédőnek, Marcos Alonso lábában ott volt a vezetés, de ott is maradt.

A második félidő meglehetősen kiegyensúlyozott volt, bár a Pool kétszer annyit próbálkozott, azonban a hosszabbításban a Chelsea volt aktívabb, így a végén talán jogos volt a tizenegyespárbaj.

Sadio Mané ötödik Liverpool-rúgóként eldönthette volna a meccset, azonban honfitársa, Mendy kivédte a döntő tizit, jött a szétlövés. Alisson megfogta Mount lövését, Cimikasz viszont berúgta, így 6–5-re nyert a Liverpool.

Kloppék négy trófeát is begyűjthetnek, hiszen még lehetnek bajnokok, valamint még van egy döntőjük is: a Bajnokok Ligájában.

FA-kupa-döntő

  • Liverpool–Chelsea 0–0 – tizenegyesekkel: 6–5

(Fotó: Michael Regan - The FA/The FA via Getty Images)

És ezt olvastad már?
Idén is eljön a karácsony, de semmi pánik, mutatjuk a tuti tippeket!
További cikkeink a témában