Tegnap, vagyis vasárnap befejeződött a Premier League 2021-2022-es szezonja, és ez azt is jelenti, hogy a Player.hu fantasy focibajnoksága is lezárult. Összefoglaljuk a szezont és kihirdetjük a nyerteseket. Kiderült, ki nyerte meg kedvenc csapata mezét, ki lesz gazdagabb egy FIFA 22-vel és kinek a polcán landol Arséne Wenger könyve.

A Manchester City egy drámai forduló után megnyerte az angol bajnokságot, Guardioláék ezzel az előző öt szezonból negyedik alkalommal lettek bajnokok. Izgalom tehát volt bőven, azoknak duplán is, akik az egész szezon során játszottak a Premier League hivatalos fantasy focis játékával.

Mi az a Fantasy Premier League?

A fantasy foci egy online felületen működő, egyedi szabályrendszerrel rendelkező ingyenes játék, amelynek a pontozása a való életben, a futballpályákon történő események alapján történik. Esetünkben ez az angol bajnokság, azaz a Premier League, vagyis a játékban résztvevőknek egyedül az angol ligát kellett követniük. 

A szezon kezdetén a Player.hu is elindította a saját bajnokságát, amelyben végül 233 aktív és kevésbé aktív fantasys vett részt. Menő nyeremények várták a hardcore fantasys arcokat:

  • Az első díj a győztes által választott Premier League-csapat eredeti meze
  • A második díj egy FIFA 22, szabadon választott platformra
  • A harmadik díj Arséne Wenger életrajzi könyve, az Életem piros-fehérben 

Milyen volt a szezon?

Aki már végigjátszott egy Fantasy Premier League-szezont az tudja, hogy bár egy játékról van szó, de időnként azért stresszes és fárasztó azon agyalni, hogy kit érdemes igazolni, mikor érdemes kockáztatni, melyik a legjobb pillanat a free hitre, mikor kell triplázni a csk-t és hasonlók. Ez a szezon sem volt más ebből a szempontból, plusz stresszfaktorként pedig képbe jött főleg a szezon elején, hogy a koronavírus-szabályozások miatt meccsek maradtak el, fordulókat halasztottak, játékosok nem játszhattak és hasonlók.

Ha valaki úgy dönt, hogy az átlagnál komolyabban veszi a fantasyt, akkor egy idő után simán azon kaphatja magát, hogy heti szinten több órát tölt el a csapata menedzselésével, podcasteket hallgat, mindenféle statisztikai mutatókat figyel, sőt, előfizet olyan adatbázisokra, elemzéseket tartalmazó oldalakra, amelyektől azt reméli, hogy sikeresebb lesz.

A meccshalasztások és Covid miatti változások mellett természetesen jelen voltak a megszokott fantasy-problémák is. Pep Guardiolának például a legtöbbször sikerült úgy megkavarnia a csapatát, hogy több millió fantasyjátékosnak ökölbe szorult a keze. A West Hames Antonio remekül kezdte az idényt, utána viszont visszaesett, de sokan féltünk eladni, mert mi lesz, ha ismét formába lendül? A Chelsea szélső védői óriási húzásnak számítottak, már ha valakinek sikerült eltalálnia, hogy éppen ki játszik. Harry Kane pocsékul kezdte a szezont, de a Spursnek később annyira jó volt a sorsolása, hogy vétek volt kitenni a kezdőből – gondoltuk. És még lehetne folytatni a sort, de minek feltépni az összes sebet?!

Összességében a mostani is hasonló volt az előző idényekhez: rengeteg fordulat, agyalás és persze néhány komoly telitalálat jellemezte a szezont, és bár voltak nehéz pillanatok, de azért élveztük.

A Player.hu Fantasy Liga győztesei

Az első alkalommal megrendezett Player.hu Fantasy Ligába 233 játékos lépett be, ami nagyon jó eredmény, Magyarország szintén ezzel a népesebb ligák közé tartoztunk. Mindenkinek köszönjük a játékot és a kitartást! Első nekifutásra szerintünk egész jó volt, és a liga mellett cikkekkel, tanácsokkal, tippekkel is próbáltuk segíteni a játékosokat.

Nálunk közel sem volt akkora harc a bajnoki címért, mint a Premier League-ben. Egy ideje már sejthető volt, hogy ki lesz az első bajnokságunk nyertese, de a dobogós helyekért azért volt némi harc.

A Player.hu Fantasy Ligát a JoséLuis Torrente jr. csapata, vagyis Kelemen Bendegúz nyerte 2623 ponttal. A második helyezett az fc dodo, Bárány Donát csapata lett 2559 ponttal, míg a harmadik helyen a Doszi FC, Doszkocs Alex csapata végzett.

Gratulálunk a nyerteseknek! A teljes tabelláért katt ide.

Kelemen Bendegúz egy általa választott Premier League-csapat mezét nyerte, Bárány Donát egy FIFA 22-vel gazdagodik (általa preferált platformra), míg Doszkocs Alex nyereménye Arséne Wenger életrajzi könyve, az Életem piros-fehérben!

Megkérünk titeket, hogy június 5-ig írjatok egy emailt a retsagi.oszkar@player.hu címre, hogy megbeszélhessük a részleteket, a tárgymezőbe írjátok be, hogy Player.hu Fantasy bajnokság. Köszönjük!

A Player.hu Fantasy Liga végeredménye; Top 10

Még egyszer köszi mindenkinek, aki játszott! Találkozunk augusztusban!

(Fotó: Getty Images)

És ezt olvastad már?
El tudta küldeni Pochettinót a PSG, be is jelentette az új edzőt