Idegtépő meccsen állították meg Federert

Del Potro három meccslabdát hárítva verte a világelsőt az Indian Wells-i tenisztorna döntőjében.

Mindenféle rekordot megdöntött az elmúlt hetekben Roger Federer, ám zsinórban a harmadik trófeáját nem tudta megszerezni: az év első 1000-es tornáján Juan Martin Del Potro megállította a döntőben.

Idén viszont nagyon hasít, már a második trófeáját nyerte, a mérlege 12-3, eddig Federerrel együtt kiemelkedik a mezőnyből.

Kettőjük csatája most is rendkívül szoros volt: az első szettben Delpo végigvitt egy brékelőnyt, a következő kettő viszont rövidítésben dőlt el.

Jellemző módon a második játszma végén Federer a hetedik szettlabdáját tudta végül kihasználni, miközben Delpónak meccslabdája volt.

A döntő szett is elvánszorgott 4:4-ig, ahol Federer brékelt, így kiszerválhatta volna a meccset. Igen ám, de most meg Del Potro hárított három meccslabdát, és elvette a világelső adogatását. Az újabb rövidítés már sima volt, Fed két kettős hibát is ütött, és csupán két pontig jutott. Két óra és 41 perc küzdelem után 6:4, 6:7(8), 7:6(2)-re nyert Del Potro.

Del Potro furcsa módon először nyert 1000-es tornát. Most már külön hangsúlyt kap a felkészülésében, hogy megelőzzék a további sérüléseket, és ha bejön a federeri módszer, helye van a legjobbak közt. Egy sajátos rekordot így is tart: a mostani győzelmével együtt

Federer ellen pedig ugyan negatív a mérlege (7-18), de a döntőkben jobban szerepel: 4-2. A mostani a 401. győzelme, és a legnagyobb sikere a kilenc évvel ezelőtti US Open-döntő óta.

Füst, Fény, Hollywood

Magasélet

Tech
Tech
Tech
Highlife
Highlife
Highlife
Otthon
Otthon