Roger Federer lejátszotta karrierjének utolsó meccsét.

Minden idők egyik legnagyobb teniszezője, a 20-szoros Grand Slam-győztes Roger Federer lejátszotta pályafutása utolsó meccsét.

Federer néhány napja jelentette be, hogy befejezi a karrierjét, és hogy utolsó meccsére a Laver-kupán kerül sor. A svájci karrierjének utolsó meccse egy páros volt, azzal a Rafael Nadallal, akivel szinte egész pályafutása során rivalizált a pályán. Kettejük pályán kívüli kapcsolata azonban nagyon jó, így tökéletes befejezés volt egy közös páros.

Teljesen tökéletes azonban nem lett, a Federer–Nadal kettős kikapott a Jack Sock–Frances Tiafoe párostól, bár ez lesz az a meccs, amelynek az eredményérére nagyon kevesen fognak emlékezni. Mert ez a meccs Roger Federer visszavonulásáról szólt.

A páros utáni búcsú érzelmekkel teli volt, a közönség sokáig éltette Federert, és nem csak ő, de a társai is meghatódtak, többek között Rafael Nadal is. Készült olyan felvétel, amelyen együtt sír a két teniszlegenda.

A meccs összefoglalója:

Laver-kupa:

Roger Federer, Rafael Nadal–Jack Sock, Frances Tiafoe 6:4, 6:7, 9–11 – döntő rövidítés

Federer tíz legszebb Grand Slam-pontja

Bejelentette visszavonulását minden idők egyik legnagyobb teniszezője, Roger Federer, most pedig a legnagyszerűbb labdameneteivel búcsúzunk tőle.

(Fotó: Getty Images)

Támogatott és ajánlott tartalmaink

Az Asus dobja piacra elsőként az AI-laptopok új generációját

Szaftos húsokért, bomba jó sörökért és lazán elegáns hangulatért ide kell beülnöd

A Liverpool, a Real Madrid és a PSG harcol a 18 éves védőért, aki 100 millióba kerül

További cikkeink a témában
Hiánypótló funkcióval bővült a világszerte használt magyar szoftver
Hirdetés