Federer ledózerolhatja Agassi rekordját

Szoros meccset nyert a teniszkirály Rotterdamban. Ha még egyet behúz, 36 éves fejjel világelső lesz, és megdönti Agassi rekordját.

Roger Federer nagyon szoros meccsen legyőzte Philipp Kohlschreibert a rotterdami tenisztornán, ahová csak az utolsó pillanatban ugrott be, szabadkártyával.

Federer az előző körben nevetségesen könnyen verte a belga Ruben Bemelmanst (6:1, 6:2), az első szettet 18 perc alatt húzta be, a másodikban pedig egyetlen egy pontot sem veszített adogatóként.

Kohlschreiber ellen sokkal nehezebb dolga volt a bázeli mesternek, igazi kemény pályás meccs zajlott, mindketten elég magabiztosan hozták az adogatásaikat. Az első szett rövidítésben dőlt el - Fed két szettlabdát is hárított (7:6, 10-8) -, és nagyon sokáig úgy tűnt, a második is abban fog.

Innen már örömtenisz jött, King Roger kiszerválta a meccset - azt viszont semmiképp nem mondhatjuk, hogy surranópályán szerez egy világelsőséget. A látottak alapján kicsit furcsa is, hogy 13-0 a két játékos eddigi mérlege, de hát ezért lehet Fed 36 évesen is világelső.

Amihez még pénteken le kell győznie a hazai pályán szereplő Robin Haasét.

Federernél hosszabb ideig (302 héten át) senki sem volt világelső; először 14 éve, 2004. február 02-án került az élre.

Persze Nadal könnyen vissza is veheti majd az első helyet, főleg mert most jön a salakos szezon. A spanyol teniszező – aki eddig 166 héten át világelsősködött – legközelebb február utolsó hetében, Acapulcóban játszik majd.

Federer pénteki, történelmi meccsét a Sport TV élőben közvetíti 19.30-tól.

Federerről pedig Fucsovics Márton is mesélt nekünk ezt-azt:

Fucsovics legnagyobb győzelme a pályán kívül született - Roadster

Bámulatos idényt fut Fucsovics Márton, de a sikerekig traumatikus utazás vezetett. A magyar tenisz fenegyereke a profizmusról, Roger Federerről, és a legnagyobb győzelméről beszélt a Roadsternek. 15 365 kilométer - légvonalban ennyi a távolság Nyíregyháza és Melbourne közt.

Legfrissebb

Füst, Fény, Hollywood

Magasélet

Tech
Tech
Tech
Highlife
Highlife
Highlife
Otthon
Otthon