Lionel Messi felkerült a Time magazin százas listájára, amelyben 2023 legnagyobb hatású emberei szerepelnek. Ennek okán írt üzenetet az argentin világbajnoknak Roger Federer.

A tavaly visszavonult 20-szoros Grand Slam-bajnok Federer gondolatai Messiről, üzenete az argentinnak:

„Lionel Messi gólrekordjait és trófeáit nem kell felsorolni.

Ami számomra a legkülönlegesebb a 35 éves Messiben, az az éveken át tartó kiegyensúlyozott nagyszerűsége.

Nehéz ezt elérni, majd fenntartani. Úgy cselez, mint egy varázsló, a keresztpasszai művésziek. A tudatosságát és a megérzéseit szinte lehetetlen felfogni.

A pályafutásom nemrég befejeződött. És most tudatosult bennem, hogy mekkora nyomás van rajtunk, sportolókon. A mindennapjainkban azonban ezt nem realizáljuk. Az olyan futballistáknál, mint Messi, ez a nyomás még nagyobb, hiszen egy világhírű klubot és egy érzelmekkel teli országot is képvisel. Az argentin világbajnoki győzelem csodás volt. Csodás sportpillanat volt, ahogy milliók ünnepeltek Buenos Aires utcáin. Még azok is – akik nem követik a futballt – láthatták, mekkora hatása van a világ legnépszerűbb sportjának.

Gyerekként Diego Maradona és Gabriel Batistuta volt a két kedvenc argentin játékosom. Szerencsés vagyok, mert mindkettőjükkel találkozhattam. Inspiráltak engem.

Most Messi inspirálhatja a következő generációt.

Abban reménykedem, hogy még egy ideig láthatjuk az egyedi kreativitását és művészetét. Ne pislogj gyakran, ha Messi a pályán van, mert lemaradhatsz valami különlegesről a pillanat emberétől.

Köszönjük, Leo.” 

Ez is érdekelhet:

Ez a videó tökéletesen megmutatja, mekkora a Messi-őrület Argentínában

Buenos Airesben pillanatok alatt több százan gyűltek össze egy étteremnél, amikor megtudták, érkezik Lionel Messi.

Messi meghatódva nézte, ahogy a 80 ezres tömeg őt és társait élteti

Argentína először játszott hazai pályán a világbajnoki cím megszerzése óta, és az őket megillető ünneplést kapták az argentin hősök.

Lionel Messi lett az év labdarúgója a FIFA-nál

Ezúttal egy olyan játékos kapta a díjat, aki nem szerepelt az Aranylabda jelöltjei között. Aztán nyert egy világbajnokságot.

(Fotó: Getty Images)

És ezt olvastad már?
Olyan brutális lett az Asus kézikonzolja, hogy jó eséllyel letarolja a gamer piacot
További cikkeink a témában
Sikeres nők a szoftveriparban - ilyen volt a Lányok Napja a memoQ-nál
Hirdetés