Svédországot győzték le a lányok.

A debreceni olimpiai selejtezőtorna második fordulójában

a magyar női kézilabda-válogatott 28–25-re legyőzte Svédországot, így csak akkor nem szerez kvótát, ha vasárnap öt vagy több góllal kikap Japántól.

Golovin Vlagyimir szövetségi kapitány együttesében a mezőny legjobbjának választott Kuczora Csenge nyolc, míg Klujber Katrin hét, Győri-Lukács Viktória hat gólt szerzett, Böde-Bíró Blanka pedig 11 védéssel járult hozzá a sikerhez.

Nagyon örülünk a győzelemnek, nagyon sokat dolgoztunk és küzdöttünk, hogy ez sikerüljön

– nyilatkozta Golovin Vlagyimir szövetségi kapitány a meccs utáni sajtótájékoztatón.

Hozzátette, amióta ő a kapitány, harmadszor találkoztak a svédekkel, és az első két alkalommal a második félidőben nem jöttek össze a dolgok.

Nagyon sokat foglalkoztunk azzal, mi nem működött, és ma nagyon sokat sikerült javulni. Mentálisan elhittük, hogy képesek vagyunk nyerni egy ilyen jó csapat ellen.

Golovin hangsúlyozta: biztos benne, hogy ezen a napon a debreceni közönség előtt nem tudtak volna máshogyan játszani, „nagyon szépen köszönjük azt a fantasztikus hangulatot, amit teremtettek”.

Fejlődik a csapat, folyamatosan elemezzük saját magunkat és az a tapasztalatom, hogy nagyon fogékonyak a lányok, az elkövetett hibákat nagyon gyorsan képesek javítani.

Az elmúlt hetekben lejátszott mérkőzéseken a magyar szélsőknek nagyon sok jó megoldásuk volt, ezúttal az első félidő jelentős részében mégis a belső posztokra játszották ki a helyzeteket, amiket jó hatékonysággal fejeztek be. Ennek kapcsán az edző megjegyezte: a svéd keret némileg változott a vb-hez képest, hiszen jobb hármas védője, Anna Lagerquist súlyos térdsérülés után gyógyul, márpedig ő a győri Linn Blohmmal remek belső védőpárost alkotott, ott nagyon nehéz lett volna befejezni az akciókat.

Megnéztünk az utolsó három-négy meccsüket, kerestük a megoldást, hogy ki az új védőpárosuk, de szerintem nem találtak meg, ezért odavittük a befejezéseket, kikerülve Blohmot. Az első félidőben így működött, de erre a kollégám is rájött, cserélt, de az új összeállításban már nagyon keveset játszottak” – magyarázta Golovin.

A nemzeti csapat, amely a csütörtöki nyitónapon 49–11-re legyőzte Nagy-Britanniát, vasárnap 19.15-től játszik Japánnal. A csoport első két helyezettje jut ki a párizsi ötkarikás játékokra.

Támogatott és ajánlott tartalmaink

Az Asus dobja piacra elsőként az AI-laptopok új generációját

Szaftos húsokért, bomba jó sörökért és lazán elegáns hangulatért ide kell beülnöd

A kirúgott Xavi rögtön egy topcsapat edzője lesz?

További cikkeink a témában