Lapértesülések szerint az andorrai égés után végül csak lemondatják Bernd Storckot, ha már magától nem volt képes erre. De azért marad az MLSZ alkalmazásában.

Több dolgot is mérlegelnie kell a szövetségnek, elvégre ma már szinte minden Storck kezében összpontosul, komoly hatalmas van: nem elég, hogy ő a kapitány, de sportigazgató is, gyakorlatilag az egész magyar focit a kezébe adták. A totális elzavarása pedig gyakorlatilag felérne egy beismerő vallomással, miszerint tévúton járt a szövetség, ami ugye nem lehetséges, hiszen az egész ország a focira lett ráhúzva.

A szövetség elnöksége kedden vagy esetleg csütörtökön hallgatja meg a kapitány beszámolóját, és tárgyal a folytatásról. A Bors értesülése szerint már az elnökségben is többségbe kerültek azok, akik szerint el kell küldeni a németet, egyszerűen megbocsáthatatlan kikapni az apró Andorrától, amely 13 éve nem nyert tétmeccset.

Viszont mivel a teljes stábot ő választotta ki, és emellett – a Blikk információja szerint – Bernd Storck mintegy 1,7 millió eurót (523 millió forintot) keres évente: szövetségi kapitányként 1,2 millió eurót, sportigazgatóként 500 ezer eurót. Ha a szövetség meneszti posztjáról, vagy posztjairól, százmilliós nagyságrendű végkielégítéssel kell megdobnia.

A Népszava szerint egyébként a szövetség már puhatolózott a DAC-tól minap távozott László Csabánál, Csányi Sándor tanácsadója, Dárdai Pál viszont továbbra a német vonalat favorizálja.

(Fotó: MTI)

Támogatott és ajánlott tartalmaink

Befutott a 200 ezer (!) skót drukker, elöntötték München utcáit

Nyerd meg kedvenc Eb-csapatod mezét!

Elmarad Conor McGregor visszatérő meccse

További cikkeink a témában