„Hogyan tudunk így játszani?”

A Le Figaro arról így, hogy miután a francia válogatott kézilabdázói megérkeztek Magyarországra az Európa-bajnokságra, totálisan sokkot kaptak az itt tapasztalt lazaságtól.

Nikola Karabatic ugyanis elmondta, szigorú protokollt követtek, hogy senki se kapja el a Covidot, erre:

„Megdöbbentünk a körülmények miatt, maszk nélküli emberek között kell járkálnunk, akikkel együtt is kell étkeznünk a szállodában. Nagyon sok megszorítást alkalmazunk saját magunkon, hogy megvédjük magunkat a vírustól, itt meg a körülmények finoman szólva is meglepőek”

– panaszkodott a világklasszis irányító-átlövő. De a csapattársa, Vincent Gérard kapus sem finomkodott, mert szerinte elég furcsa a szituáció azok után, hogy a legutóbbi két nagy versenyen Egyiptomban és Japánban mennyire szigorú volt a szabályozás.

„Sokkolóan hat, hogy amikor megérkezünk, látjuk, hogy az emberek fürdőruhában mennek a szálloda medencéjéhez maszk vagy bármiféle óvintézkedés nélkül. Enyhén szólva is különbözik az egészségügyi protokoll szintje. Anélkül, hogy vitatkozni akarnék, nem vagyok benne biztos, hogy ez tiszteletteljes a vért-verejtéket izzadó játékosokkal és stábtagokkal szemben.”

Természetesen Guillaume Gille, a francia kézilabda-válogatott edzője is bosszús, de reménykedik benne, hogy hamarosan javul a helyzet:

„Nagy a szakadék az EHF rendkívül szigorú protokollja – amely a legnagyobb éberséget követeli – és a szervező ország elvárásai, szigorításai között, ahol a Covid-helyzetet egészen más módon kezelik.

A franciák veszprémi légiósa, Kentin Mahé viszont nem nyugtalankodott annyira:

„Ismerve Magyarországot, nem lepődtem meg. Tudjuk, hogy a magyar kormány később hozza meg a döntéseket, mint a szomszédjai. Miért? Nem tudom, nem vagyok politikus. De őszintén szólva ez nem lep meg.”

A szerb válogatott szövetségi kapitánya, Toni Gerona is a kaotikus szervezésről írt a Twitteren, csúsznak a tesztelések, valamint nem is minden csapatot teszteltek, néhány játékosa már el is kapta a vírust.

„Hogyan játszhatunk így?” 

– tette fel a költői kérdést.

(Forrás: Le Figaro; fotó: Marijan Murat/picture alliance via Getty Images)

És ezt olvastad már?
Idén is eljön a karácsony, de semmi pánik, mutatjuk a tuti tippeket!
További cikkeink a témában