Ez a cikk már több mint 90 napja készült. A benne szereplő információk elavultak lehetnek.

A feladatot sikeresen elvégezték: nincs többé rasszizmus, legalábbis a fociban, legalábbis szerintük.  

A rasszizmus elleni csoportot 2013-ban az akkori FIFA-elnök Sepp Blatter hívta létre, ami annyira hatékonyan működött, hogy három év alatt rendet tett a lelátókon és kiirtotta a rasszizmust a focivilágból.

Vagyis így gondolja ezt a csoport élén épp egy éve Jeffrey Webbet váltó kongói Consant Omari, aki vezetősége alatt egyszer sem hívta össze a munkacsoportot, amit végül a FIFA most fel is oszlatott.

„Az ő vezetősége alatt egyetlen alkalommal sem ült össze a munkacsoport. Többször is írtam neki, azt tudakolva, mikor lesz végre tanácskozás, de még csak válaszra sem méltatott.”

Ezt a munkacsoport egyik tagja, Osasu Obayiuwana mondta, és még mondott mást is:

„A rasszizmus problémája továbbra is égető a labdarúgásban, nagyon komoly és aktuális, amely folyamatos figyelmet igényelne. Személy szerint azt gondolom, hogy a munkacsoportnak nagyon sok munkája maradt. De nyilvánvaló, hogy a FIFA-nak más az álláspontja.”

És, hogy a FIFA szerint mennyire nincs rasszizmus: szeptember elején az UEFA az orosz Rosztov stadionjának részleges lezárását rendelte el egy Bajnokok Ligája-meccsen tapasztalt rasszista szurkolói megnyilvánulások miatt.

És akkor még 2018-ban lesz is egy vébé Oroszországban...

(Forrás: The Guardian)

Player Autószalon

Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel a hírlevelünkre, és mi minden héten érdekes, szórakoztató sztorikat küldünk neked a világból.