Fájó ez, mert a Ferencváros maximálisan pariban volt a spanyolokkal. De arra nem adnak pontot.

A Fradi Leverkusenben is megmutatta, hogy helye van ebben a mezőnyben, mert bár kikapott a Bayertől, azért a 2–1 vállalható Németországban. A Betis nem gyengébb csapat, mint a Bayer, így nem meglepő, hogy Stöger mester a biztonságosabb ötvédős rendszer mellett döntött, a két támadó Uzuni és Ryan Mmaee volt.

Csak a vezetés volt meg a Fradinak, pontot végül nem tudott szerezni Leverkusenben

A kilencven perc alatt kijött a két csapat közötti minőségi különbség, de csak épphogy. A vereség ellenére mondhatjuk, biztatóan kezdett a Fradi.

Sokan nem segített, mert a Betis elég hamar vezetést szerzett. A francia válogatott Nabil Fekir talált be, és az hogy ez már a 17. percben megtörtént, valamint az, amilyen könnyen kerültek helyzetbe a spanyolok, nem ígért kellemes szórakozást a maradék bő hetven perc.

De a félidő végén Myrto Uzuni góljával egyenlített a magyar bajnok, ami plusz öröm volt a gól mellett, hogy a Betis egyetlen védelmi bakiját használta ki az albán, pont úgy, ahogy egy komoly csapat szokta büntetni a hibákat. Pezzella ügyetlenkedett utolsó emberként, Uzuni pedig azonnal elrúgta Rui Silva fölött. Gyönyörű volt.

A második játékrész teljesen kiegyenlített volt, a Fradinak voltak helyzetei, remekül focizott, ezért is nagyon fájdalmas volt, hogy a Betis egy szerencsétlen öngóllal végül megnyerte a meccset. Egy szöglet után Blazic csúsztatása mellbe találta Henry Wingót, ahonnan Dibusz kapujába pattant a labda.

A 95. percben még Tello is betalált, de ez már sokat nem számított.

A Fradi így két meccs után még pont nélkül áll a csoportban, de aligha lehetünk elégedetlenek, a két 2–1-es vereség nem tragédia ilyen csapatok ellen. A Celticet meg el lehet kapni.

Európa-liga, G-csoport

Ferencváros–Real Betis 1–3

És egyébként is, minden meccs ajándék:

Mire megy a Fradi az Európa-liga csoportkörében?

Mint minden, ez is a nézőponttól, elvárásoktól függ: Peter Stöger például kijelentette, hogy ő tavasszal is szeretne játszani az El-ben, mi viszont nem vagyunk ennyire profik, kicsit magyarosabb a hozzáállásunk.

(Fotó: Laszlo Szirtesi/Getty Images)

És ezt olvastad már?
A különbséget érezni fogod – nem csak hallani
További cikkeink a témában