A legjobb magyar teniszezőnek már fáj a dereka és a háta, lassabban regenerálódik, mint régen, de még évekig maradna a legjobbak közt. De mi után érdeklődött nála Djokovic?

Fucsovics Márton, a legjobb magyar férfi teniszező egy podcast-adásban beszélt a terveiről, az életéről és persze a sportágáról. Miután már 31 éves, egyre inkább fárasztónak érzi a folyamatos terhelést, és az utazásokat, de még mindig motivált: csak előre tekint, és a világranglista helyét is mindenképp tartani szeretné. A műsorban részletesen is elmondta,

mit tervez jövőre, és hogyan tudja összeegyeztetni az évi 30 hét utazást a magánéletével.

Fucsovics hét éve a legjobb 100 teniszező közt van a világranglistán, ám a folyamatos utazás, és az egymást követő, versenynaptár szerinti monotonitás egyre inkább kimeríti.

„Versenyek után már kell egy-három nap pihenő, a hátam és a derekam sérülékenyebb – mondta. – Csodálom Djokovicot, hogy hogyan bírja, de az igazsághoz hozzátartozik, hogy mellettem nincs akkora fiziós stáb, mint ami őt segíti. Ettől függetlenül sok célom van: még öt-hat aktív évet tervezek mindenképpen, de a hét év top száz után már kicsit monoton a naptáram.”

Azt mondja, a versenyek közben alapvetően mindenki egyedül van, bár Tiafoe-val és a többi teniszezővel is jó a kapcsolata, sőt, olyan is volt már hogy Djokovic fel is hívta őt:

„Éppen otthon voltam, pihentem, tévéztem, amikor csörgött a telefon, és Djokovic nevét láttam a kijelzőn. Kicsit meglepődtem, de abszolút kedves és udvarias volt, igazából egy pályaborítással kapcsolatban érdeklődött.”

A podcastben arról is beszélt, hogy tervez-e indulni a jövő évi olimpián, vagy hogy mi lesz a célja, ha egyszer abbahagyja a teniszezést.

A MOL Pályán kívül podcastjét meghallgathatod a Youtube-on, a Spotifyon vagy a MOL honlapján.

Ez is érdekelhet:

Fucsovics nyerője a 21. század legszebb US Open-pontjai közt

Sampras, Agassi, Federer, Nadal és Djokovic mellett szerepel Fucsovics Marci a US Open összeállításában.

Fucsovics egy játszmáig tudta megszorítani Djokovicot

A bravúr nem, a helytállás összejött Fucsovicsnak.

Támogatott és ajánlott tartalmaink

Az Asus dobja piacra elsőként az AI-laptopok új generációját

Szaftos húsokért, bomba jó sörökért és lazán elegáns hangulatért ide kell beülnöd

A legjobb szaúdi klub 100 milliót fizetne a legértékesebb portugálért

További cikkeink a témában
Hiánypótló funkcióval bővült a világszerte használt magyar szoftver
Hirdetés