Gary Lineker viszonylag profin kezelte a helyzetet.

A Liverpool a Wolverhamptonnal játszott az FA-kupában kedd este. A meccs a BBC-n volt látható, 1–0 lett a végeredmény, a Liverpool jutott tovább. A meccs alatt és után azonban nem a foci szolgáltatott témát, hanem a BBC felvezető műsora.

Gary Lineker, Paul Ince és Danny Murphy épp az esélyeket elemezte, amikor egyszer csak hangos nyögések zavarták meg a műsort és az elemzőket. Lineker – a háttérben pornós nyögésekkel – azt próbálta megfejteni, hogy honnan jöhet a hang, végül azt mondta, hogy szerinte valakinek a telefonjára küldtek valamit viccből. Közben igyekezett felkonferálni a kommentátor Alan Shearert.

BBC has an "interesting audio error" during Wolves vs Liverpool (volume warning) from
soccer


A BBC később közleményben kért elnézést a nézőktől, és az is kiderült, hogy mi történt. Lineker a meccs alatt a Twitterre feltöltött egy fotót egy a stúdióban megtalált telefonról.

„Ezt találtuk a stúdiódíszlet hátuljára ragasztva. Mint szabotázs, elég szórakoztató volt”

– írta Lineker.


A tréfát a Jarvo69 nevű youtuber vállalta magára, aki élőben streamelte, ahogy felhívja a BBC stúdiójában elrejtett telefont, a Twitterjére pedig feltöltött egy videót, amelyen stúdióban volt.


Nem ez az év legelegánsabb poénja, de az tény, hogy elég nagyot szólt – átvitt és nem átvitt értelemben is. A BBC-nél pedig remélhetőleg senki nem veszítette el a munkáját a prank miatt.

Ez is érdekelhet:

(A kiemelt kép egy korábbi BBC-közvetítésen készült; forrás: Getty Images)

És ezt olvastad már?
Idén is eljön a karácsony, de semmi pánik, mutatjuk a tuti tippeket!
További cikkeink a témában