De Wilder is kapott 25 milliót.

A győztes brit Tyson Furynak mintegy 37 és fél millió dollárt hozott győzelme az amerikai Deontay Wilder elleni profi nehézsúlyú címmeccsen, amelyet Bokszvilágtanács (WBC) világbajnoki övéért vívtak, írja az MTI.

A helyi idő szerint szombat esti csatát Fury a 11. menetben, kiütéssel nyerte meg és megvédve a címét.  Az év egyik legjobban várt bokszmeccsén egyébként összesen négy leütés és egy kiütés volt.

Korábban már kétszer öklöztek, az első meccsen Wilder két alkalommal leütötte a depresszióból és hosszú kihagyás után visszatérő Furyt, az angol ennek ellenére a menetek nagy részét elhozta és döntetlen lett. A 2020-as visszavágón aztán Tyson Fury kétszer leütötte a bajnokot, Wilder egyik edzője a hetedik menetben bedobta a törölközőt.

A Sportskeeda úgy tudja, a mostani összecsapás bevételein 60:40 százalékos arányban osztoztak a felek, így

a brit bokszolónak a címmérkőzésért eleve garantáltan 30 millió, míg Wildernek 20 millió dollár járt. Ehhez jött hozzá a fizetős tévécsatornák közvetítési díjaiból befolyt összeg, amely – a hírportál kalkulációja szerint – a világbajnoknak további hét és fél milliót, míg az amerikainak ötmilliós pluszt hozott.

A 33 éves Tyson Fury profi karrierje harmincegyedik győzelmét aratta, és van egy döntetlenje, míg a 35 éves Wilder összmérlege 42 nyert meccs, egy döntetlen és immár két vereség.

(MTI; fotó: Al Bello/Getty Images)

És ezt olvastad már?
A Bayern sportigazgatója szerint kacsa, hogy leigazolják Cristiano Ronaldót