Gazdag Dániel hiába rúgott 22 gólt az amerikai fociligában és játszik kiemelkedően az MLS egyik legjobb csapatában, egyéni díjat nem fog kapni.

Gazdag Dániel a Jenkifocinak nyilatkozott azok után, hogy csütörtökön kiderült, nem került be a MLS legértékesebb játékosának járó MVP-díj öt finalistája közé. Pedig rekordot rekordra dönt a Philadelphia Unionban, amely alapszakasz-győztes lett a Keleti Konferenciában.

A 26 éves válogatott középpályás pedig az alapszakasz mind a 34 meccsén kezdőként lépett pályára, és 22 gólt rúgott.

Nem hittem a szememnek, amikor megláttam, hogy nem vagyok benne az első ötben. Hihetetlenül csalódott voltam. Nyilván nem az egyéni díjak a legfontosabbak, de motivációként folyamatosan ott lebegett a szemem előtt, hogy benne legyek majd a legjobb háromban. És a játékom valamint a statisztikám alapján benne is vagyok, de számomra érthetetlen okból elvették tőlem ezt az elismerést. Pedig nagy dolog lett volna, ha elmondhatom magamról, hogy a döntősök közé kerültem az MVP-szavazáson.

A csapattársak és klubja szakmai stábja is támogatta, ami jól esett Gazdagnak, de nyilván csalódott.

„Biztos vagyok benne, hogy mások is meglepődtek, hiszen a héten Jillian Sakovitsék podcastjében, a Call Upban a fő esélyes, Hany Mukhar is úgy nyilatkozott, hogy engem és Sebastian Driussit tart a legnagyobb riválisának az MVP-címért járó versenyfutásban. De hát történt, ami történt... Nem lehet más célom a rájátszásban, mint hogy bebizonyítsam a voksolóknak, mekkorát tévedtek.”

A Sporting Kansas támadója, Sallói Dániel is megvédte:

Én is voltam ebben a helyzetben, voltam jelölt, de ismét be kellett látnom, hogy az MLS egy marketing alapú liga, általában azokat a játékosokat nyomják, akiknek a legtöbb követője van, akiknek a legjobb a futballútlevele. Ez számomra vicces.

Nézzük meg például, ki volt a hét legjobbja most, Brenner, aki három gólt szerzett és adott egy gólpasszt, pont ahogy Gazdag is, neki azonban nincs Twittere, míg Brennert nyolcvanezren követik a Twitteren. Ki a hét játékosa? Akinek több követője van. Így működik a liga, ez már egy ideje nem változott. Csak remélem, hogy Gazgadot legalább az év csapatába beválasztják, és nem fosztják meg a helyétől, mint engem korábban, mert nekem is ott kellett volna lennem az előző idényben, mégsem voltam, remélem, ő most ott lesz. Mert bónuszok mellett a büszkeségünk is fontos. Az MLS nem nézheti csak azt, hogy kiknek az eladásából tudnak pénzt csinálni, hanem meg kell nézniük a tényleges statisztikákat és a mutatott játékot. Gazdagnak elképesztő idénye volt, megérdemli, hogy ő legyen az MVP, de persze megérdemli Mukhtar és Driussi is. Remélem, hogy fair lesz a vége.”

Gazdag Dániel hős üzemmódba kapcsolt

Ezt nem mi mondjuk a magyar középpályásról, hanem a philadelphiaiak.

Gazdag történelmet írt az MLS-ben

Továbbra is nagyon megy Gazdagnak az MLS-ben.

(Fotó: Diego Diaz/Icon Sportswire via Getty Images)

 

És ezt olvastad már?
Megtaláltuk az elektromos Nissant, amit nem kell tölteni
További cikkeink a témában