A Fradi bevásárolt magyar légiósokból, hármat is hazahozott, ám nem ők, hanem az uruguayi Gorriarán nyilatkozott sokkolót az NB I-ről.

Az uruguayi River Plate-ből érkező roppant tehetségesnek tartott középpályás Pánamerikai Játékokat nyert az U22-es válogatottal, kora ellenére klubja csapatkapitánya volt, és a River Plate magyar elnökségi tagja, Salekovics Ádám így nyilatkozott róla:

Nagyon jól járna vele a Fradi. Őszinte leszek: nem örülök annak, hogy Magyarországra megy, a karrierjében ez nagy visszalépés. Roppant gyors játékosról van szó, tökéletes kapocs a védelem és a támadósor között. A mexikói bajnokság sokkal jobb lenne neki, ott nagyobb lehetősége lett volna arra, hogy előrelépjen.”

Erre mit mond Gorriarán a fradi.hu-nak?

„Azt már most érzem, hogy a játék itt gyorsabb.”

Atyaég, hogy milyen? :O :D

„Amíg otthon volt egy kis idő a labdaátvételt követően, addig itt erre már nincs lehetőség, azonnal ott teremnek többen is, szóval a ritmus gyorsabb, de ez fekszik nekem.”

„Élveztem az edzéseket, a játékokat, kiváló körülmények között gyakorolhatunk.”

Amikor a magyarok kimennek egy komolyabb bajnokságba, mindig ezt hallani tőlük, de fordítva még sosem mondta senki – vajon milyen élvezetes lehet Uruguayban a bajnokság? Már értjük, miért jártak mindössze 3-400-an a River meccseire. Ők is tán aludni.

Pedig a válogatottuk kegyetlenül erős.

(Fotó: Ferencváros Facebook)

És ezt olvastad már?
A Fradi egy egyiptomi válogatottal pótolná Laidounit
További cikkeink a témában