Ezt ő mondta, ami sokat elárul a barcelonai évekről.

Antoine Griezmann nehezen döntött amellett, hogy Barcelonába igazol, a világbajnokság évében még nemet mondott a katalánoknak – több későbbi csapattársa nem is bocsátott ezt meg neki –, majd egy évre rá 120 millió euróért végül odaigazolt.

De nem volt benne köszönet, mert nem ment neki a foci a Barcelonában, ami nem meglepő, egyáltalán nem illett a szerkezetbe, nem is olyan típusú játékos, aki érvényesülni tudna a barcelonai stílusban, plusz ott volt a posztján Messi is. Két éve vergődés után most nyáron vissza is tért az Atléticóhoz.

Persze nem volt könnyű, Gianluca Di Marzio, Fabrizio Romani, valamint a Cadena SER spanyol rádióadó információi szerint az Atlético Madrid és az FC Barcelona a piaczárás előtt egy perccel, vagyis 23 óra 59 perckor küldte el az átigazoláshoz szükséges dokumentumokat a La Ligának.

A válogatott szünet után már meg is érkezett Madridba, és végtelenül boldogan nyilatkozott az Atlético hivatalos oldalának.

„Tíz napig nem tudtam aludni. Én és a családom hihetetlenül boldogok vagyunkEgyszerű volt meghozni a döntést, hiszen az Atléti vissza akart szerezni, nekem pedig csak a visszatérésen járt az agyam. Számomra ez a legjobb hely, ahol a pályán és azon kívül is boldog lehetek.

Évek óta nem történt velem jobb dolog, mint hogy visszatérhettem a klubhoz.

Mindent megteszek a csapatért. Azt gondolom, hogy a szurkolókkal csodálatos dolgokat élhettünk át korábban, s ezt a jövőben is érezni akarom.” 

Diego Simeonéról is említést tett, akit végtelenül tisztel.

„Neki is köszönhető az átigazolásom. Nagyon sokkal tartozom neki. Az ő kezei alatt játszottam életem legjobb formájában az Atléticóban. Azt várom a legjobban, hogy újra gólt szerezzek, s együtt ünnepelhessek a drukkerekkel.”

Griezmann 102 tétmérkőzésen 35 gólt szerzett a Barcelonában és egy darab Király-kupát nyert összesen. Az Atletiben 2014 és 2019 között 257 meccsen 133 gólig jutott, Európa-ligát és európai Szuperkupát is nyert a csapattal.

(Fotó: Twitter)

És ezt olvastad már?
Eltűnt pár gól a női kézi-vb egyik meccse közben, de a videoelemzés után végül meglett
A whisky, ami bebalzsamozza a lelked! Ismerd meg a Makers Mark különleges világát!