Úgy tűnt, igazán örülni sem tud a döntőnek Pep Guardiola.

A Manchester City bejutott az FA-kupa döntőjébe, miután Bernardo Silva góljával legyőzte a Chelsea-t. A meccs után Pep Guardiola kevésbé foglalkozott csapata győzelmével, sokkal inkább arról beszélt, hogy szerinte mennyire fárasztó és igazságtalan csapata programja.

Guardiola már a Real Madrid elleni meccs előtt is kitért a City programjára, akkor amiatt panaszkodott, hogy a Madridnak kilenc napja volt felkészülni az első meccsre, míg a City ezalatt háromszor is pályára lépett. A BL-címvédő Manchester City szerdán tizenegyesek után kiesett a Real Madrid ellen, szombaton pedig már FA-kupa-elődöntőt játszott. Ezt követően jött a következő kirohanás Guardiolától:

„Elfogadhatatlan, hogy ma játszanunk kellett. Ez nem normális, a játékosok egészsége szempontjából nem normális. Mivel ma nyertünk, megvan a bátorságom, hogy ezeket kimondjam: ez egyszerűen elfogadhatatlan!

Őszintén nem értem, hogy éltük túl a mai napot, azután ahogyan kiestünk, 120 perc játék után, a megélt érzelmeket követően. Tudom, hogy ez egy különleges ország, de ez egyszerűen elfogadhatatlan. (...)

Miért nem kaptunk egy plusz napot arra, hogy a játékosok pihenjenek? Mondja meg valaki, hogyan készülj fel edzőként két nap alatt egy Chelsea elleni elődöntőre, amikor egy ekkora presztizsű trófea a tét? A legtöbb játékosom nem pihente ki magát. Nem csak fizikális fáradságról van szó, mentálisan is nagyon nehéz túllépni egy olyan párharc után, amit a Real Madrid ellen játszottunk. Ezek a srácok igazi legendák”

– mondta Guardiola, aki leginkább azt nehezményezte, hogy a két elődöntőt miért nem cserélték meg, hiszen a City hétközben a Madriddal játszott, míg a vasárnapi elődöntőben szereplő Coventry és Manchester United nem futballozott még a héten.

Ez is érdekelhet:

Guardiola a Real Madrid elleni kiesés után: Jobbak voltunk náluk

Mutatjuk Guardiola és Ancelotti nyilatkozatait.

(Fotó: Getty Images; via)

Támogatott és ajánlott tartalmaink

Az Asus dobja piacra elsőként az AI-laptopok új generációját

Szaftos húsokért, bomba jó sörökért és lazán elegáns hangulatért ide kell beülnöd

A Liverpool, a Real Madrid és a PSG harcol a 18 éves védőért, aki 100 millióba kerül

További cikkeink a témában
Hiánypótló funkcióval bővült a világszerte használt magyar szoftver
Hirdetés