Ikszelt az Anfielden a Liverpool és a Manchester City. Mo Szalah zseniális gólja mellett leginkább egy elmaradt második sárga lap volt a téma a meccset követően.

2–2-t játszott a Pool és a City, a Liverpool kétszer vezetett, de a vendégek kétszer egyenlítettek. Összességében egy remek meccset láthattunk, és az angol rangadóknál megszokott módon legalább egy vitatott esettel.

James Milner az első félidőben lerántásért kapott sárga lapot, a 73. percben aztán kaphatott volna még egyet, miután egészen egyszerűen felrúgta a cselező Bernardo Silvát. Paul Tierney azonban nem adott lapot Milnernek, így a a Liverpool megúszta, hogy emberhátrányban kelljen játszania az utolsó negyedórában.

Az eset:

James Milner foul on a yellow, no second yellow given. from
soccer

Guardiola finoman szólva sem értett egyet a játékvezető döntésével:

Majd a meccs végén, már higgadtabban, de továbbra is frusztráltan szavakban is kifejtette a véleményét:

Sárga lap volt. Ez egyértelmű. Ilyen az Anfield, ilyen az Old Trafford. Hasonló helyzetben egy City-játékost kiküldtek volna. Túlságosan egyértelmű, hogy sárga lap volt

– nyilatkozta Guardiola.

A Sky Sports szakértője, a City korábbi védője, Micah Richards is hasonló véleményen volt:

Sokkoló volt a játékvezető viselkedése. Nem értem, hogyan történhetett ez meg. A közönség befolyásolta. Ki kell mondanunk az igazat, ez egyértelmű sárga lap volt, és a döntés befolyásolta a mérkőzés végkimenetelét.

Az ikszel maradt az egypontos különbség a két csapat között, a Liverpool 15 pontos, második a Chelsea mögött. A Man. City 14 pontos, ahogy a Man. United, az Everton és a Brighton.

(Fotó: Getty Images)

És ezt olvastad már?
Így fog kinézni öreg korában Messi, Ronaldo, Mbappé és Neymar?
További cikkeink a témában