Ilaix Moriba továbbra sem akar hosszabbítani az FC Barcelonával, Lipcsébe kerülhet.

A katalánok 18 éves futballistája az előző szezonban került fel az első csapathoz, Ronald Koeman bízott benne, a szezon második felében rendre lehetőséget kapott. A klub nyáron új szerződést ajánlott a játékosnak, Moriba és menedzsmentje ezt azonban visszautasította, a számukra nem megfelelő feltételek miatt. A Barcelona vezetősége erre azt válaszolta, hogy ha nem hosszabbít, akkor kikerül az első csapat keretéből, és az is elképzelhető, hogy a lelátón kell kiülnie a szezont – a szerződése jövő nyáron lejár, akkor távozhatna ingyen.

A Marca most arról ír, jó esély van arra, hogy Moriba nem marad Barcelonában, Szoboszlai Dominik, Gulácsi Péter és Orbán Willi csapata, az RB Leipzig érdeklődik a tehetséges középpályás iránt. A spanyol lap szerint a Barcelona legalább 15 millió eurót akar kapni a játékosáért, a két klub jelenleg is tárgyal az átigazolásról.

Joan Laporta, a Barcelona elnöke példát akar statuálni a Moriba-üggyel, az üzenet az, hogy a klub már nem tud és nem is hajlandó őrülten magas fizetéseket adni a játékosainak.

Közben a Lipcsében Szoboszlai Dominik megszerezte az első dupláját:

(Fotó: Getty Images)

És ezt olvastad már?
Hét mezőnyjátékossal és két kapussal állt ki a portugál csapat, egy félidő alatt hetet kapott