Gólgazdag, fordulatos meccsen verte hazai pályán a PSG a Leipziget a Bajnokok Ligájában. Lionel Messi duplázott, a Lipcse három forduló után továbbra is nullapontos.

Gulácsi Péter és Willi Orbán kezdett, Szoboszlai nem játszott a PSG elleni BL-meccsen, amely roppant nehéznek és legalább ennyire fontosnak ígérkezett a lipcseiek számára. Hiszen az első két fordulóban nem szerzett pontot a Leipzig, és bár vezetett Párizsban, továbbra is nullapontos Jesse Marsch csapata.

A Neymar nélkül felálló PSG egy hárompasszos kontra után talált be, Mbappé volt szélvészgyors és a ziccerben sem hibázott, visszarúgta Gulácsinak a rövidre. A Lipcse azonban veszélyesen futballozott, és előbb André Silva góljával egyenlített, majd a második félidőben Mukiele már a vezetést is megszerezte a vendégeknek. Ezután lett főszereplő az egyébként gyengébben játszó Lionel Messi, előbb Mbappé labdája után talált be az argentin, majd a francia által kiharcolt tizenegyest panenkázta be Gulácsi Péter kapujába. Messinek ez volt az első duplája az új klubjában. A legvégén kapott még egy tizenegyest a Párizs, de Mbappé csúnyán fölérúgta, maradt a 3–2.

Összefoglaló:

A csoport másik meccsén az FC Bruges otthonában nyert a Manchester City 5–1-re. Három forduló után a Paris Saint-Germain hét, a City hat, a Bruges négy, míg a Leipzig nullapontos.

Tegnap a Fradi is játszott az Európa-ligában:

(Fotó: Getty Images)

És ezt olvastad már?
Zsinórban három bajnoki vereség után kirúgták a Lipcse edzőjét