A Barcelonánál mindenki egyetért abban, hogy a nyáron feltétlenül igazolni kell egy középcsatárt.

A jelenlegi vezetőedző, Ronald Koeman, a két esélyes elnökjelölt, Joan Laporta és Victor Font, valamint a technikai vezetés is egy véleményen van abban, hogy szükségszerű, mi több muszáj igazolni egy középcsatárt, hiszen ebben a szezonban vérbeli csatár nélkül szenved a Barcelona.

A legfőbb jelölt a Dortmund megállíthatatlan csatára, Erling Haaland,

aki a Bundesligában és a Bajnokok Ligájában is számolatlanul rugdossa a gólokat. A norvég személyisége, képességei és technikai tudása mindegyik fél tetszését elnyerte, de leginkább Laporta gondolkozik benne. Korábban Victor Font is sokat beszélt róla, tegnap azonban kijelentette, hogy semmi esély igazolni a nyáron.

A norvég gólgép 20 évesen BL-rekordot döntött

Nem fair, amit Haaland művel. Megállíthatatlan.

Merthogy jelenleg nemhogy nincs rá pénze a Barcelonának, de még adósságai is vannak, vagyis előbb játékosokat kell eladnia, és tovább kell csökkenteni a bérköltségeket.

Ahogy korábban már írtunk róla, vannak más nevek is a listán. Sergio Agüero azért, mert ingyen szerezhető meg és Messi országos cimborája. Ő talán Barça-kompatibilisebb Haalandnál, valamint az érkezése marasztalhatná Messit is.

Rajtuk kívül Ronald Koeman kedveli Depay és Lukaku játékát, míg Ramon Planes Lautaro Martínezt favorizálja.

Haaland leigazolása nem lehetetlen, hiszen lesz valamikor (2021 vagy 2022 nyarán) egy 75 millió eurós kivásárlási ára. De ehhez is el kell adni néhány drága, de felesleges játékost: Dembélé szerződése 2022-ben lejár, egyelőre nem hosszabbított, bár nagyon ragaszkodik a katalánokhoz. Őt a Manchester United vinné. Rajta kívül Junior Firpo, Neto, Umtiti, Aleñá, Braithwaite és Coutinho is eladó, de az új elnök megfontolhatja Griezmann piacra dobását is, hiszen a francia hiába kiváló játékos, nem illik a Barcelonába.

Ha minden összejön, akkor talán meglehet a pénz egy csatárra. Talán.

A nagy rivális is meg akarja szerezni Haalandot:

2022-ben a Mbappé, Haaland csatársorral állna fel a Real Madrid

És a középpályán is fiatalítanának a blancók.

(Fotó: Getty Images)

És ezt olvastad már?
Németország hatgólos meccsen nyert, de kiesett a világbajnokságról