Ez a cikk már több mint 90 napja készült. A benne szereplő információk elavultak lehetnek.

Hanga Ádám a 24.hu-nak adott mélyinterjút a karrierjéről, családjáról, fizetésekről és persze az NBA-ről. Megdöbbentő részleteket árult el.

Hanga Ádám Európa egyik legjobb csapatában, az FC Barcelonában kosárlabdázik, miközben kilenc éve draftolta az NBA-be a San Antonio Spurs. Ő az egyik legsikeresebb magyar csapatsportoló, mégis keveset tudunk róla, mert nem kérkedik a karrierjével, hanem teszi a dolgát.

Most a 24.hu alaposan kifaggatta, ahol mesélt például arról, hogy a guineai származású édesapja, aki hároméves korában hagyta magára az édesanyjával, nem azért talált rá 25 év után, mert a fia, hanem mert sokat keres.

„2017-ben ő keresett meg engem. Egy ideig tartottuk a kapcsolatot, úgy tűnt, hogy eljön Magyarországra, aztán egy hónap után érkezett egy üzenet, amelyben leírta, hogy

Itt engedtem el ezt a szálat.”

A fizetéséről is nyíltan beszélt, hiszen sosem tagadta, nem érdekli a pénz, őt a kosárlabda motiválja, minden lépése azért volt, hogy eljusson az NBA-be. De amit a magyar viszonyokról mesélt, az sokkoló:

„Tökéletesen tisztában vagyok azzal, hogy a játékospiacon mennyit ér a tudásom. De soha nem a pénz érdekelt. Már amikor először külföldre igazoltam, akkor sem.

Ezen kívül számtalan részletbe avatta még be a 24.hu-t, a teljes interjút ezen a linken olvashatod el.

(Fotó: Andreas Gora/picture alliance via Getty Images)

Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel a hírlevelünkre, és mi minden héten érdekes, szórakoztató sztorikat küldünk neked a világból.