Hétfőn jelentik be hivatalosan a németet, aki annak a Xavinak a helyére ül le, akinek könyörögtek, hogy maradjon.

Úgy tűnik, véget ér a kutyakomédia Barcelonában, minden hiteles és kevésbé hiteles katalán forrás azt írja, eldőlt az edzőkérdés sorsa:

Hansi Flick lesz az FC Barcelona új edzője a 2024–2025-ös szezonban.

A klub egy szezonra szóló szerződést ajánl Flicknek, amely opcionálisan egy évvel meghosszabbítható. Csütörtökön még két évről volt szó, de azért annyira mégsem bíznak benne a jelek szerint. Vagy azt várják, hogy Klopp kipihenje magát.

A döntés egyébként akkor született meg, amikor a Barça sportigazgatója, Deco találkozott Flickkel szerdán, és pozitívnak ítélte meg a beszélgetést, amit aztán jelentett Laportának.

A német Xavi helyét foglalja, bár a klublegendának még nem szóltak, hogy kösz, de mégsem kellesz, majd a vasárnapi, Sevilla elleni utolsó meccs után tájékoztatják távozásáról. Mindezt azok után, hogy Joan Laporta elnök úr könyörgött neki, hogy maradjon.

Látványosan dilettánsok vezetik ezt a hatalmas klubot.

Flick legutóbb a német válogatott kapitánya volt, mérsékelt sikerrel, a Bayern Münchennel viszont mindent megnyert. 2020-ban a Bundesliga, a Német Kupa és a Bajnokok Ligája után a Szuperkupa-meccset és a FIFA-klubvilágbajnokságot megnyerte. Az eleinte ideiglenesen megbízott, majd állandósított vezetőedző így alig több mint fél év alatt négy trófeát gyűjtött be a csapattal, majd 2021-ben is bajnok lett a bajorokkal. Egészen döbbenetes volt a statisztikája, ugyanis a 86 meccséből 70-et megnyert, és csak hétszer kapott ki. Eggyel kevesebbszer, mint ahány trófeát nyert.

(Fotó: Koji Watanabe/Getty Images)

Támogatott és ajánlott tartalmaink
További cikkeink a témában