Bedurrant az élet az vízilabdában, a Szolnok Bajnokok Ligáját nyert a hétvégén, majd a Fradi leigazolta a legjobbját. Meg még hat másik játékost.

A világ talán legjobb játékosa, Varga Dénes és a két szerb, Szlobodan Nikics és Nikola Jaksics személyében három olimpiai bajnokot igazolt az FTC-PQS Waterpolo, de az Európa-kupa-győztesben folytatja a Szolnokkal Bajnokok Ligáját nyerő világbajnok, Vámos Márton, illetve három fiatal magyar, Német Toni, Manhercz Krisztián és Sedlmayer Tamás is.

Most jött el annak az ideje, hogy meg kellett tennünk azt a bizonyos utolsó lépést, hogy a Ferencváros Magyarországon és Európában is megkerülhetetlen tényező legyen. Minden sorozatban bajnokok akarunk lenni, addig megyünk előre, amíg ez nem sikerül

– mondta Nyíri Zoltán, az FTC operatív igazgatója. Azt is hozzátette, hogy az Európa-kupában a címvédés, míg az ob I-ben és a Magyar Kupában minimum a döntőbe jutás az elvárás.

Varga 3 (aki így ismét együtt játszik bátyjával, Dániellel), míg Vámos 2+1 éves szerződést írt alá, az OSC-ből érkező Nikics és a Partizan Beogradtól szerződtetett Jaksics 2 évre írt alá, Manhercz kettő, Német és Sedlmayer pedig 1+1 szezonra írt alá.

„Nagyon sokat jelent ennek a hét játékosnak a szerződtetése a Ferencváros számára. Néhány játékossal együtt dolgoztam a juniorválogatottnál, így ismerem őket és nem véletlenül szorgalmaztam az átigazolásukat. Rutinos, sokat megélt pólósok és tehetséges fiatalok alkotják majd a keretet, sok, alázatos munkával kell majd összefésülni a csapatot. Kimondott céljaink vannak a bajnokság végén, dekét lábbal kell a földön maradnunk”

– mondta Varga Zsolt vezetőedző.

A hét érkező mellett öten távoztak, Marko Avramovic, Marko Cuk, Tóth Márton, Dőry Farkas és Vogel Simon is más klubban játszik tovább, míg Nyéki Balázs a felnőttcsapatnál lesz segédedző, Katonás Gergő pedig az utánpótlásban dolgozik tovább.

Támogatott és ajánlott tartalmaink

Európa egyik legjobb és legújabb Kia-kereskedése is Budapesten van

Óbudán vár a fotókiállítás, amit nemcsak látni, hanem tapintani is lehet

150 000 táncoló robotfűnyíró: a technológia a fejlesztés mögött

További cikkeink a témában