Hat éve, hogy a Liverpool és a Chelsea angol bajnokiján Steven Gerrard elcsúszott.

2014. április 27-én az Anfielden fogadta Brendan Rodgers Liverpoolja José Mourinho Chelsea-jét. Három fordulóval a bajnokság vége előtt a Liverpool vezette a Premier League-et, úgy tűnt, 14 év után ismét a vörösök nyerik az angol ligát. Az utolsó három forduló viszont rémálomszerűen alakult a Liverpoolnak, végül a Manchester City lett a bajnok.

A Chelsea elleni bajnokit remek formában várta a Pool, 16 meccse nem kapott ki a csapat, 11 meccset pedig zsinórban behúzott, köztük a City ellen 3–2-re megnyert rangadót. Aztán jött a kékek elleni meccs és annak a 45. perce, amikor a visszahúzódó Steven Gerrard egy labdaátvételt elrontott, majd elcsúszott, Demba Ba meg nem rontotta el a ziccert, előnybe került a vendégcsapat:

Goal on Twitter

Steven Gerrard. That slip. Six years ago today. https://t.co/EdHzw8Y6Sr


Utána jött a szokásos Mourinho-taktika – Brendan Rodgers a meccs után azt mondta, két buszt parkolt le a Chelsea –, a Liverpool szenvedett, kapott még egy gólt, 0–2 lett a vége.

Fotó: Goal

Konkrétan nem Gerrard elcsúszásán ment el a Pool bajnoki címe, de olyan törést okozott ez a vereség és a körülmények, ahogy kikapott a Liverpool, hogy ez döntő fontosságú volt a szezon hajrájának szempontjából. A következő körben a Crystal Palace-hoz mentek Gerrardék, a 79. percben 3–0-ra vezetett a Pool, a hajrában azonban kapott egy hármast, így azt a meccset sem tudta megnyerni Rodgers csapata. A City mindeközben nem hibázott, sorra nyerte a meccseket és végül Manuel Pellegrini csapatáé lett a bajnoki cím.

És ezt olvastad már?
Haaland jó arc volt, beállt labdázgatni a marbellai strandolókhoz
Egyetlen stílusos teraszról sem hiányozhat ez a kiegészítő